Bayram ikramiyesi sevindirdi

İlçe ve belde belediyelerinde çalışan yaklaşık 7 bin işçi adına, Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür ettiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki tüm ilçe ve belde belediyesi işçilerini sevindirdi. Yerelsen kongresinde verdiği sözü tutan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 44 belediyede görev yapan yaklaşık 7 bin işçiye dağıtılmak üzere belediyelerin hesaplarına bayram ikramiyesi yatırdı.

BAŞKANDAN JEST
Başkan Karaosmanoğlu`nun bayram öncesi yaptığı bu jest, işçileri fazlasıyla sevindirdi. Belediye-İş 1 No`lu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu ve 2 No`lu Şube Başkanı Bayram Özkan`la Büyükşehir Belediyesi`ne gelen işçiler, Başkan Karaosmanoğlu`na meclis salonunda teşekkür etti, memnuniyetlerini dile getirdi.

“İŞÇİLERİN YÜZÜ İLK KEZ GÜLDÜ”
Teşekkür nedeniyle düzenlenen mini törende ilk konuşmayı Bayram Özkan yaptı. 20 yıllık belediyeci, 6 yıllık da sendika şube başkanlığı yaptığını söyleyen Özkan, bugüne kadar hiçbir belediyeden ikramiye ve tam maaş alamadıklarını, işçilerin yüzünü ilk kez Başkan Karaosmanoğlu`nun güldüreceğini kaydetti. Başkanın göreve gelir gelmez ilk ödediği şeyin işçi alacaklarını olduğunu vurgulayan Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ÇALIŞANLARIN DUASINI ALDI”
“Emek en yüksek değer diyerek bunu uygulamayan belediye başkanları gördük. Ancak başkan Karaosmanoğlu bu sözün uygulanabileceğini gösterdi. İkramiyeleri günü gününe işçilerin hesaplarına yatırıldı. Böyle belediye başkanları bizim baş tacımız. Sonuna kadar yanlarında olacağız.” Özkan sözlerini, “Başkanımız 26`sında hac yolculuğuna gidiyor. Kendisinin hacca gitmeden tüm belediye çalışanlarının duasını aldığını ifade etmek istiyorum” şeklinde tamamladı.

“ULUFE DEĞİL, HAKKINIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Emek kutsaldır” ifadesinin sadece kelimelerde kalmaması gerektiğini belirterek, “Bizim inancımızda alın teri kurumadan karşılığı verilir” dedi. Parti farkı gözetmeksizin işçilerin sıkıntılarını çözüm yolları aradıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bayramda ikramiye vermek bir ulufe değil, sizin hakkınız. Önemli olan niyet” dedi.

“NİYET ÖNEMLİ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmadan önce bile sendika yönetimleriyle oturup anlaşma yaptıklarını ve alacakları takside bağladıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, mevcut imkanların daha önce de bulunduğunu, ancak iyi kullanılmadığını söyledi. “Burada niyet önemli” diyen Karaosmanoğlu, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyaseti zengin olma basamadığı olarak görmüyorum. Siz mutlu olursanız, ben de mutlu olurum. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır” açıklamasını yaptı. 

FUAR VE YARPAŞ İŞÇİLERİ
Başkan Karaosmanoğlu son olarak, Bayram Özkan`ın Fuar ve YARPAŞ işçilerinin maaş problemleri hakkındaki sorusunu yanıtladı. Fuar çalışanları için “Kesinlikle işsiz kalmayacaklar” ifadesini kullanan Karaosmanoğlu, YARPAŞ sorununu da adım adım çözeceklerini kaydederek, “Bekirpaşa`da, Kandıra`da diğer pek çok belediye ve bölgede yaptığımız gibi Kocaeli`nin çözümsüzlüklerini çözeceğiz” şeklinde konuştu. Sendika başkanları Bayram Özkan ve Osman Suat Kalyoncu konuşmasının sonunda Başkan Karaosmanoğlu`na çini tabak hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!