Bayan tenisçiler tecrübesizlik kurbanı

Büyükşehir, masa tenisinde Rus ve Ukrayna`ya yenilip, Avrupa`ya veda etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bayanlar Masa Tenisi Takımı, geçen yıl ligi 4. bitirdiği için, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu tarafından ilimizde düzenlenen ETTU Cup Avrupa Bayanlar Kulüpler Arası Masa Tenisi Turnuvası´nda Türkiye´yi timsel etti. Güçlü rakiplerle karşılaşan ekibimiz, iki maçta da yenilerek, Avrupa´ya veda etti.

GÜÇLÜ RAKİPLER
İzmit Atatürk Spor Salonu´nda oynanan maçlar 2 gün sürdü. Güçlü rakiplerin bulunduğu grupta, ilk günde Rusya temsilcisi Victoria Moskow Takımı, ekibimizi 3-0 yendi. Daha sonra gruptaki Ukrayna´nın SK Lvivska Polytechnica Takımı ile karşılaşan Rusya, bu maçı da kazanarak Fransa vizesini aldı.

Turnuvanın ikinci gününde Büyükşehir Belediyesi, Ukrayna ekibi ile karşılaştı. Ukrayna´nın SK Lvivska Polytechnica karşısına ilk olarak Tumay Coşkun çıktı. Ukraynalı rakibi Irina´yı 3-0 yenen Tumay, takımımızı 1-0 öne geçirdi. İkinci maç ise Emine Öztürk ile Mrina arasında oynandı. Ukrayna ekibinin başarılı oyuncusu Mrina maçı 3-0 kazanınca durum 1-1 oldu.

EMEL SON SETTE KAYBETTİ
Karşılaşmanın üçüncü maçında ise Emel Gönüllü ile Oksana karşılaştı. Maça hızlı başlayan Oksana ilk seti 6-11, ikinci seti de 5-11 kazanarak 2-0 öne geçti. Üçüncü seti 11-7 ve dördüncü seti de 11-9 kazanan Emel Gönüllü, 2-2 beraberliği yakaladı ve maçı uzatma setine götürdü. Son setin ilk periyodunu 3-5 önde kapatan Oksana seti 11-7 kazandı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Dördüncü karşılaşmada ilk maçlarını kazanan Tumay Coşkun ile Mrina karşılaştı. İlk iki seti 8-11 ve 5-11´lik skorlarla önde kapatan Mrina skoru 2-0 yaparak büyük avantaj elde etti. 3. seti Tumay Coşkun 11-6 kazanarak skoru 2-1 yaptı. Çekişmeli geçen son sette Ukraynalı sporcu seti 11-9 kazanarak, maçı 3-1 kazandı. Bu sonuçla Büyükşehir Belediyesi de karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak, turnuvaya veda etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!