Batan geminin malını harcamıyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, belediye parasının harcanmasını isteyenlere tepki gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze`de yapacakları 60 projeyi basın toplantısı ile tanıttı. Başkan Karaosmanoğlu, belediyecilikte en kolay olayın alt yapı yerine makyaj yapmak olduğunu, fakat kesinlikle makyaj yapmaya gelmediklerini söyledi. Karaosmanoğlu, belediyenin parasının harcamadıkları söylentilerini cevaplarken, “Kimse kusura bakmasın. Bu para milletin parası. Biz batan geminin malını, parasını harcamıyoruz” diye tepki gösterdi.

TOPLANTIYA BÜYÜK İLGİ
Tatlıkuyu Mahallesi`nde bulunan Gebze Hizmet Binası`nda yapılan basın toplantısına, ilçede faaliyet gösteren gazete, dergi, ajans ve radyoların temsilcileri ile birlikte Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli eski Milletvekili Bülent Atasayan, Gebze, Çayırova ve Darıca Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri ve Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı iştiraklerin genel müdürleri katıldı.

YATIRIMLAR 100 TRİLYONU GEÇECEK
Konuşmasına Büyükşehir Belediyesi`ndeki değişimi özetleyerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar geçen süre zarfında önemli proje çalışmalarının hazırlıklarını yürüttüklerini, bir kısmına ise start verdiklerini söyledi. Gebze`nin sorun ve ihtiyaçlarının büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “2005-2006 yılını alt yapıda hamle yılı ilan ettik. Arıtma tesisleri hariç sadece alt yapıya 50 trilyon ayırdık. Gebze`ye bu dönem sonuna kadar 100 trilyon lira ayırdık. Tüm problemleri adım adım çözeceğiz. Gebze`ye hizmet etme kararlılığı içindeyiz” mesajını verdi.

“MAKYAJ YAPMAYA GELMEDİK”
Başkan Karaosmanoğlu, alt yapı çalışmalarına verdikleri önemi anlatırken, “Alt yapı çalışmaları siyasiler için nankördür. Vatandaş yaptığınız çalışmayı görmez. Alt yapıyı tamamlamazsanız, üst yapının bir anlamı kalmaz. Sadece üst yapıya iş yapmak, makyaj yapmaktan öteye gitmez. Yağmur yağınca o makyajda gider. Biz makyaj yapmaya gelmedik. Kalıcı çalışmalarla, Gebze`nin problemlerini ortadan kaldıracak köklü projelerle ilgileniyoruz” dedi. Başkan ayrıca alt yapının yapılmadığı yerlerde üst yapıya girmeyeceklerini önemle vurguladı. Alt yapı yapılırken, ortak kazı programına kesinlikle uyulacağını ifade etti.

PROJELERİ TEK TEK ANLATTI
Gebze için hazırlanan projeler hakkında tek tek bilgi veren ve çalışmaların hangi seviyede olduğunu aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ilçeye 2005-2006 dönemi içinde 233 km kanalizasyon, 152 km içme suyu, 45 km yağmur suyu şebekesi, 2 adet terfi merkezi ile 5 km kolektör hattı döşeyeceklerini ifade etti. Karaosmanoğlu, Gebze`de kanalizasyonların aktığı 3-4 derenin temizlenmesi konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu derelerin hala açıktan zehir akıtıyor olması utanç vericidir” ifadesini kullandı. Başkan, derelerle ilgili projelerin süratle hazırlandığını dile getirdi.

İKİ ARITMA TESİS SÖZÜ
Başkan Karaosmanoğlu toplantıda, alt yapı çalışmalarını gerçekleştirirken kaliteli hizmet vermeye büyük önem gösterdiklerini vurguladı. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında beton boru yerine korigatör boru kullandıklarını, yüzde 35 pahalı olmasına rağmen bu borunun daha kaliteli ve uzun ömürlü olduğunu, 50 yıl garantili olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, arıtma tesisleri ile ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Kocaeli`nde toplam 7 arıtma tesisi çalışıyor. Ancak Gebze bölgesinde arıtma tesisi yok. Mesela Dilovası`ndan denize adeta zehir akıyor. Sanayi atıklarının arıtılmadan denize akmasının acilen önüne geçmek gerekir. Bu nedenle Gebze`ye acilen iki adet arıtma tesisi kurmamız lazım. Bunların birinin maliyeti 30 trilyon lira. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde bu tesisleri kuracağız.”

“PARA HARCAYIN” DİYORLAR
Karaosmanoğlu, ekonomik anlamda artan Büyükşehir Belediyesi`nin imkanlarını kullanırken, “batan geminin malları” anlayışı ile hareket etmediklerini söyledi. Karaosmanoğlu, “Belediyenin 5 katrilyon borcu var. Bu borç nedeniyle gelirlerimizin yüzde 40`ı kesiliyor. Geriye kalan yüzde 60`ı da şükür projelerimizi hayata geçirmek için bize yetiyor. Ancak kimileri, “Bankada paranız var harcayın. Şuraya harcayın, buraya harcayın` diye sık sık telkinde bulunuyor. Belediyenin parası batan geminin malı değil. Batan geminin malını mı harcıyorsun? Bu para milletin parası. Biz paramızı plansız, programsız harcamayız. Biz bilimsel, ileriye dönük ve kalıcı bir anlayışla proje üretmek ve kaynaklarımızı bu projeler için harcamak gayretindeyiz” diye tepki gösterdi.

VAHŞİ DEĞİL, MODERN ÇÖP SAHASI
Gebze`nin trafik sorununu yapılacak 53 kavşak düzenlemesi ile çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Karaosmanoğlu, çöp konusunda gelen soruları “modern tesis yapıyoruz” diye cevapladı. Karaosmanoğlu, “Dilovası`nda yaptırdığımız modern depolama tesisleri, çevreye koku ve çirkin görüntü yaymayacak. Yaptığımız modern tesisler kesinlikle çevreye rahatsızlık vermeyecek. Üzerinde karga, köpek, kedi dolaşmayacak. Tesislerimiz modern ve çağa uygun olacak. Vatandaş merak etmesin” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!