Başkanlar doğalgaz sorununu konuştu

KSO heyetinin Karaosmanoğlu´nu ziyaretinde gündem kesintiler oldu

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak ile Genel Sekreter Hamdi Doğan, hac ibadetini gerçekleştirmesi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamımda ziyaret etti. Ziyarette sanayicilerin bir süre önce yaşadığı doğalgaz sorunu da gündeme geldi.

BİLGİ İLETİŞİMİ
İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan`ın da hazır bulunduğu ziyarette söz alan KSO Başkanı Kanbak, doğalgazın sanayi kuruluşları için hayati önem arz ettiğini kaydetti. Pek çok fabrikanın doğalgaz kullandığını, bu nedenle doğalgazda yaşanacak kesintilerin de sanayicileri direk olarak etkilediğini ifade eden Kanbak, olası kesintilere karşı tedbir alamamaktan yakındı. Kanbak kesintilerle ilgili İZGAZ`a herhangi bir bilgi iletilmesi durumunda bu bilginin sanayicilere de aktarılmasını istedi.

“DEPO ŞART”
Başkan Karaosmanoğlu ise sanayi kuruluşlarının büyük bölümüne doğalgazın halen BOTAŞ tarafından verildiğini hatırlatarak, kesinti bilgisi iletişiminde daha da aktif davranacaklarını söyledi. İZGAZ Genel Müdürü Erdoğan doğalgazı kesilen tesislere cumartesi gününden itibaren yeniden gaz verdiklerini hatırlattı, sanayide üretimin tamamen durmaması için alternatif depolar yapılması gerektiğini kaydetti.


Kanbak ve Doğan daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu`nu da makamında ziyaret etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!