Başkanın vefası

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1952-1954 yılları arasında İzmit Belediye Başkanı olarak görev yapan merhum Ali Haydar Öztalay´ın 95 yaşındaki kızı Sebahat Öztalay´ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyleyen Sebahat Öztalay, Başkan Karaosmanoğlu´na vefası için teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu´ndan babasının isminin bir sokağa verileceğini öğrenen bayan Öztalay sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

MUTLU EDEN ZİYARET
Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´ye emeği geçmiş, hizmet vermiş kişileri unutmuyor. Bu kişilerden ebediyete intikal etmiş olanların isimlerinin Kocaeli sokaklarında yaşatılması gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, hayatta olanları da sık sık ziyaret ederek vefasını gösteriyor. Başkan Karaosmanoğlu önceki gün de İzmit Belediyesi eski başkanlarından merhum Ali Haydar Öztalay´ın kızı Sebahat hanımı yaşadığı Süleyman Bey Çiftliği´nde ziyaret etti. Başkana bu ziyaretinde Başkan Vekil İlyas Şeker de eşlik etti. 95 yaşındaki Sebahat hanım karşısında Büyükşehir Belediye Başkanını görünce oldukça mutlu oldu. Sebahat hanım sevincini “Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Vefanız ve nezaketiniz için teşekkür ederim” sözleri ile dile getirdi.

BAŞKANIMIZIN EMANETİSİNİZ
Başkan Karaosmanoğlu da Kocaeli´ne emeği geçen herkesin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Merhum Ali Haydar Öztalay´ın görev yaptığı dönem içinde Kocaeli´ne önemli katkılar sunduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Sayın Başkanımızı rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Siz de bize başkanımızın emanetisiniz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kente hizmet vermiş kişilerin adlarını cadde, sokak ve parklara verdiklerini hatırlatarak, merhum Ali Haydar Öztalay´ın isminin de bu şekilde yaşatılacağını kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu´ndan babasının isminin bir sokağa verileceğini öğrenen bayan Öztalay ise sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Ziyaret sırasında merhum Sebahat Öztalay kızı Fatma Esin, torunu Çimen Yüksel de hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Öztalay çiftliğinde bir süre gezinti yaptı.