Başkanın Regaip Kandili Mesajı

İslam Dini´nde kutsal sayılan üç ayların ilki olan Recep Ayı´nın ilk Perşembe´sini Cuma gününe bağlayan bu gece, Yüce Mevla´nın rahmetini kullarından esirgemediği Regaip Kandili´dir.

Sevgili Kocaelililer;

İslam Dini`nde kutsal sayılan üç ayların ilki olan Recep Ayı`nın ilk Perşembe`sini Cuma gününe bağlayan bu gece, Yüce Mevla`nın rahmetini kullarından esirgemediği Regaip Kandili`dir.

Dinimizde bu gece bolluk ve bereket gecesidir. Yüce Allah`ın kullarına bol bol rahmet ve hibede bulunduğu böyle bir gecede, içinde bulunduğumuz dünyanın buna ihtiyacı vardır. Yaşanan savaşlar ve terör, her gün binlerce masum insanın, çocuk, yaşlı, kadın, genç demeden canına mal olmaktadır. İnsanlar açlıktan yaşamını yitirirken, silahlanmaya ayrılan paralar, insanlık alemini her geçen gün uçuruma doğru sürüklemektedir.

Oysa İslamiyet, her canlıya saygı ve sevgiyi, muhtaca yardımı, insana ve insanlığa hizmeti kutsal saymıştır. Günümüzde bu duygulardan uzak, kendi menfaatleri için insanlığa ve İslamiyet`e zarar veren, masum insanları katleden, başkasının hakkına göz koyan, tüyü bitmemiş yetim, yoksul, öksüz, henüz doğmamış bebelerin nafakasını hortumlayan insanlar, huzur ve güveni bozmaktadır.

Savaş ve terörden uzak, yoksul ve öksüzün hakkının korunduğu, sevgi, dostluk ve barışın hakim olduğu bir dünya, günümüzde bütün insanlığın ihtiyacı olan bir dilektir.

Bu temennilerle, bütün İslam aleminin Regaip Kandili kutlu olsun.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!