Başkanın diplomasi günü

Karaosmanoğlu, Rusya ve Çin`in İstanbul Başkonsoloslarını Gebze`deki makamında kabul etti

Perşembe günlerini Gebze´ye ayıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki gün (cuma) buradaki makamında Rusya ve Çin Halk Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsoloslarını ağırladı. Başkan Karaosmanoğlu konuk diplomatları, Büyükşehir Belediyesi´nin yapısı ve hizmet alanları ile ilgili olarak bilgilendirdi.

ERDOĞAN-PUTİN ÖVGÜSÜ
Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak Rus Başkonsolos Aleksander Krivenko´yu kabul etti. Görüşmeye Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan dostluğu damgasını vurdu. Başkan Karaosmanoğlu, Devlet Başkanı Putin ve Başbakan Erdoğan arasında dostluğun iki ülke ilişkilerine olumlu yansıdığını belirterek, “Her ikisi de genç ve dinamik. Bu özellikleri yönetim tarzlarına da yansıyor. Kocaeli olarak bizim de bu tarzdan örnek almamız gerekir” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, bu çerçevede özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve Rus iş adamlarının Kocaeli´nde yatırımlar yapmasını beklediklerini belirtti. Karaosmanoğlu, ayrıca Rusya´dan bir şehir ile kardeş şehir olmaktan da memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

TOGANROK ÖNERİSİ
Rusya İstanbul Başkonsolosu Krivenko da, Başkan Karaosmanoğlu´nun fikirlerine katıldığını belirterek, Toganrok şehirlerinin Kocaeli gibi önemli bir sanayi kenti olduğunu ve birbirine benzeyen bu iki şehrin kardeş olabileceğini ifade etti. Krivenko görüşmenin ardından Dış İlişkiler ve AR-GE´den Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan ile birlikte Eskihisar Kalesi ve Ahmet Hamdi Bey Müzesini gezdi.

ÇİN BAŞKONSOLOSU
Görüşmenin ardından bu defa makama Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhana Zhiliang geldi. Son derece samimi bir ortamda geçen görüşmede Başkonsolos Zhiliang, Başkana Kocaeli´nin tarihçesi ile ilgili sorular sordu. Konuğunu bilgilendiren Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarını da aktardı.

KONFİÇYUS´UN SÖZÜ
Görüşmede ünlü Çin Filozofu Konfüçyüs´e de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Onun bir sözü belediyecilik alanında bize adeta ışık tutuyor. Konfiçyüs ünlü sözlerinden birinde ‘Yakın kolay, uzak zor idare edilir´ diyor. Bu söz hükümetimizin yaptığı yerelin yerinden yönetimi konusundaki çalışmasının doğruluğuna iyi bir kanıttır” dedi.

Çin başkonsolosu da Başkan Karaosmanoğlu´na “Tam olarak halkınıza hizmet veriyorsunuz. Size saygı duyuyorum” diyerek en yakın zamanda kendisini Çin´e davet etti.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca konuklarına, 18-21 Eylül tarihleri arasında İzmit´te düzenlenecek olan 1. Uluslar arası Sosyal Bilimler Kongresinin de davetiyesini verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!