Başkan`dan üniversiteye yol müjdesi

Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde söz verdi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni bitiren 69 öğrencinin mezuniyet törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kampus ile şehir merkezi arasında 30 metre genişliğinde yol yapacaklarının müjdesini verdi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni bitiren 69 öğrencinin mezuniyet törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kampus ile şehir merkezi arasında 30 metre genişliğinde yol yapacaklarının müjdesini verdi.

69 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Umuttepe Kampüsü`nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Gökalp, öğrencileri ile aile gibi olduklarını belirterek, “1986 yılında öğretime açılan okulumuzdan bugüne kadar 270 mezun verdik. Bu yıl ise sağlık ordusuna 69 doktor kattık. Amacımız, öğrencilerimize Avrupa standartlarında eğitim vermek. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

REKTÖR`DEN NASİHAT
Törende okul birincisi Osman Dabakoğlu`na plaketini KOÜ Rektörü Baki Komsuoğlu verdi. Mezun olan meslektaşlarına hitaben bir konuşma yapan Rektör Komsuoğlu, "Türkiye`nin sağlık sorunlarının büyük olduğunu belirterek, Yinede sizlerin en iyi hizmeti vereceğinize inanıyorum. Biliyorum ki sizler, din dil, ırk ayırımı yapmaksızın, yaptığınız Hipokrat yemini çerçevesinde sağlık hizmetini herkese her şartlarda vermeyi sürdüreceksiniz. Bu hizmetleri yaparken önünüze bir çok engel çıkacaktır ama sizler yılmayacak, bu engelleri aşacaksınız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YOL SÖZÜ VERDİ
Okul ikincisi Osman Karadeniz`in plaketini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Başkan Karaosmanoğlu tüm öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek genç doktorlara mesleki hayatında başarılar diledi.  Bir ülkenin kalkınabilmesinin temel şartının, sorgulayan, yargılayan, özgürce düşünebilen, araştıran ve soruşturan bireylerden geçtiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Türkiye`nin, teknolojide ve ekonomide çok üst düzeylere tırmanan ülkelerle yarışabilmesi için, iyi eğitimli gençlere ihtiyacı vardır. Kentimizde hayatın canlı kalabilmesi, beyin takımı olarak sizlerle birlikte çalışmakla gerçekleşecektir. Bu kent için özveriyle calışarak önemli projelere imza atmanın gururunu yasayacağız. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Umuttepe Kampusü`nün yol sorununu 30 metre genişliğinde yol yaparak tamamen ortadan kaldıracagız” müjdesini verdi.

KEPLER HAVAYA ATILDI
Törene Kocaeli Valisi Yardımcısı Yusuf Odabaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Baki Komsuoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Ali Gökalp, öğretim görevlileri ve mezun olan doktorların aileleri katıldı. Mezuniyet gecesi öğrencilerin keplerini havaya atması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile tören sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!