Başkan´dan üniversitelilere müjde

Karaosmanoğlu, 2 bin 878 üniversite öğrencisine daha burs verileceğini açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri bursa müracaat eden, fakat puanlama sonucu almaya hak kazanamayan 2 bin 878 üniversite öğrencisine daha burs verileceğini açıkladı. Yapılan ek listede aylık geliri 750 milyon liranın altında olan ve puanlama sisteminde 16 puanın üzerine çıkanlar burstan yararlanabilecek. Bu listede ismi olanların 25 Kasım tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi`ne müracaat etmesi gerekiyor.

BAŞKAN`IN BÜYÜK JESTİ
Göreve geldiği günden beri üniversite gençliğinin eğitimine katkı amacıyla çcaba gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçen yıl başlatılan burs uygulamasını bu yıl 10 bin kişiye yükseltmişti. Bilgisayar ortamında puanlama yöntemi ile isimleri belli olan 10 bin üniversite öğrencisinin dışında kalan öğrencilere Başkan Karaosmanoğlu büyük bir jest yaptı. Yetkisini kullanan Başkan Karaosmanoğlu, üniversite gençliğinin eğitimine katkı amacıyla her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirterek, “Burs almaya hak kazanan listenin dışında kalanların şikayetlerini görünce insanın kalbi sızlıyor. Mümkün olsa da isteyen herkese burs verebilsek. Fakat bu mümkün değil. Onun için en zor şartlarda olanlara burs verebiliyoruz. Daha önce öğrenci başına aylık geliri 550 milyon liranın altında olan herkese kayıtsız burs verip, 10 bin kişilik listeyi hazırlatmıştık. Şartlarımızı zorladık ve gelen talepler üzerine çıtayı yükselttik. Yani aylık geliri 750 milyon liranın altında olan ve puanlama sisteminde 16 puanın üzerine çıkanlara burs vermeye karar verdik. Bu şartlara uyan ve daha önce açıklanmış listede adı bulunmayan 2 bin 878 öğrenci daha, yeni kararımız doğrultusunda burslarımızdan yararlanabilecek” dedi.

25 KASIM`A KADAR MÜRACAAT
Üniversiteli gençlere ekonomik katkı adı altında Başkan Karaosmanoğlu tarafından yapılan büyük jest ile yeni oluşan  listede adı bulunanlar belirlendi. Yeni oluşan liste ile burs almaya hak kazanan 2 bin 878 öğrencinin isimleri www.kocaeli.bel.tr adresinden bu hafta içinde duyurulacak. Ayrıca listeler Belsa Plaza`da bulunan Büyükşehir Belediyesi önüne asılarak, herkesin görmesi sağlanacak. Listede ismi olanların 25 Kasım tarihine kadar evraklarını tamamlayarak, Leyla Atakan Kültür Merkezi`ne müracaat etmeleri gerekiyor. Bu süre içinde müracaat etmeyenlerin hakları ise iptal edilecek. Öğrencilerin burstan yararlanabilmesi için beyan edilen bilgilerin evraklarla belgelenmesi gerekiyor.

6 BİN 611 KİŞİ BELGELERİNİ TAMAMLADI
Öte yandan yaptıkları ilk müracaatta beyan ettikleri bilgilerle burs almaya hak kazanan 10 bin kişilik listede adı geçenlerin, evraklarını tamamlamaları için verilen süre doldu. Yapılan değerlendirme sonuçu beyanlarını belgeleri ile doğrulayan 6 bin 611 öğrenci burs almaya kesin olarak hak kazandı. Bu öğrencilere 21 Kasım tarihi itibarı ile banka kartları ile birlikte paraları ödenecek. Listede adı bulunan fakat belgelerini tamamlayamayan 422 kişiye ise hafta sonuna kadar belgelerini eksiksiz tamamlamaları için ek süre verildi. Bu öğrencilerden belgelerini tamamlayanlar 21 Kasım tarihinde paralarını alabilecek.

YANLIŞ BEYANLAR BAŞKANI ÜZDÜ
Listede adı bulunan fakat verdikleri beyanlar getirdikleri belgelerle örtüşmeyen 548 kişinin müracaatı iptal edildi. Bunun dışında ilk listede adı bulunan fakat verdikleri beyanları belgeleri ile ispatlayamayarak, yanlış beyanda bulunduğu ortaya çıkan 2 bin 420 öğrenci de liste dışı bırakıldı. Burs almaya hak kazanan üniversite gençliğinden yüzde 25`inin gerçek dışı beyanda bulunması, Başkan Karaosmanoğlu`nu üzdü. Karaosmanoğlu, “Gerçekten çok üzüntü verici bir olay. Biz ekonomik olarak en güç durumda olan gençlerimize yardım edelim istedik. Bunun için her türlü önlemi aldık. Puanlama sistemi yaptık. Elektronik ortamda, aylık gelirler, başarı durumu, anne ve babanın yaşayıp yaşamadığı gibi konular puanlara tabi tutuldu. Bir çok kişi “nasıl olsa bir torpil bulup, burs alırım” düşüncesi ile hareket etmiş bile olabilir. Fakat bu olayda başından beri ben ve arkadaşlarım, her zaman olduğu gibi dürüst ve adil bir çalışma yaparak, hak edene burs verme kararı aldık. Yapılabilecek bu tür girişimleri engellemek için başvuruları elektronik ortamda değerlendirdik. Yalan yanlış beyanda bulunup, birilerini devreye sokmak girişimi olanlar maalesef  büyük bir çoğunluğu oluşturmuş ve liste dışı kalmıştır. Biz üniversiteli gençlerimizin daha dikkatli, daha gerçekçi bilgiler vermesini, mağdur olanların hakkını gasp etmemesini beklerdik” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!