Başkan´dan taş ocaklarına uyarı

Çevreyi kirleten, uyarıları dikkate almayan firmanın ruhsatı iptal ettirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevreye zarar veren ve tehlike yaratan taş ocağı işletmelerini uyardı. Vatandaşın şikayeti üzerine Suadiye Beldesi´nde faaliyet gösteren taş ocağının çalışma yaptığı alanı inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, çevreye zarar veren kim olursa olsun affetmeyeceklerini, gerekirse ruhsatını iptal ettireceklerini söyledi.

“ÇEVREYİ KİRLETMEYİN” UYARISI
Suadiye´de incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşların şikayeti üzerine bölgede faaliyet gösteren taş ocağının çevreye verdiği zararı yerinde görmek istedi. Beraberindeki Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık çalışma yapılan alanı inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, şirket yetkililerini çevreye zarar verilmemesi konusunda uyardı. Karaosmanoğlu, özellikle taş ocaklarından malzeme taşıyan kamyonların çevre köyler ve beldelerde kirliliğe yol açtığına dikkat çekerek, bu konularda önlem alınmasını istedi. Başkan, önlem alınmaması halinde yasal işlem yaptıracaklarını söyledi.

KİRLETENE RUHSAT İPTALİ
Çevre konusunda kimseye taviz vermeyeceklerini, doğayı tahrip edenlerden hesap soracaklarını hatırlatan Karaosmanoğlu, “Bizim olmazsa olmazımız çevre konusudur” dedi. Şirket yetkililerine çevre konusunda nasihatte bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu çevre hepimizin. Kirleten bedelini öder. Herkes çevre konusunda üzerine düşen görevi yapmalı, yasalar çerçevesinde işini yürütmeli. Eğer çevreye zarar veren olursa her türlü girişimi yapar, ruhsatını iptal ettiririz. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Burada iş yapıyorsanız, ekmek yiyorsanız, önlemini almanız gerekir” şeklinde konuştu.