Başkan´dan ruhsatsız yapıya taviz yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ruhsatsız ve ruhsata uygun olmayan binalar hakkında alt belediyelere kapsamlı bir brifing sundu. Bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, bugüne kadar ruhsatsız hiçbir yapıya göz yummadıklarını ve izin vermediklerini belirterek bu kararlı tutumun bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

BİNALAR GÖSTERİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından Seka Park Otel´de gerçekleştirilen toplantıya ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.Toplantıda İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç ruhsatsız ve ruhsata uygun olmayan binaları görüntüleri eşliğinde belediye başkanlarına tanıttı.

TAVİZSİZ TALİMAT
Bilgilendirmenin ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise toplantıya katılan tüm belediye başkanlarından söz konusu yapıların durumlarının düzeltilerek, yasal uygulamaların en kısa sürede yapılması talimatını verdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu güne kadar ruhsatsız yapıya müsaade etmedik. Bundan sonrada kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bütün belediye başkanları kanuni uygulama neyse onu yapmak zorundadır. Burada başkanlarımızı bir kez daha bilgilendirdik bundan sonrada ruhsatsız yapıları sıkı bir şekilde takip edeceğiz”şeklinde konuştu.