Başkan´dan kalite uyarısı

Karaosmanoğlu, AYKOME toplantısında 100 yıl sonrası düşünülerek çalışılmasını istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AYKOME Üst Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, kaliteden kesinlikle taviz verilmemesini istedi. Teknik personeli uyaran Karaosmanoğlu, hizmetlerin 100 yıl sonrası düşünülerek yapılması gerektiğini söyledi.

ALT YAPININ ÖNEMİ
Belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile teknik personelin katıldığı toplantıya katılan Başkan Karaosmanoğlu, alt yapı çalışmalarında en üst kaliteyi yakalamak istediklerini söyledi. Bu mantıktan hareketle yap boz dönemini sona erdirdiklerini belirten Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak göreve geldiğimizden beri alt yapının önemini hep vurguladık. Alt yapı çalışmaları gerçekten de yerel yönetimlerin her şeyi, mihenk taşı ve vitrinidir. Çok zordur, sabır ister” dedi.

KALİTE SORUNU
Yapılan çalışmalarda en önemli unsurun kalite olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Alt yapıda malzeme, üretim ve işçilik kalitesi, işin esasını oluşturur. Ancak ülkemizde kalite sorunu yaşanmaktadır. Kalite sorunu üretimle başlayıp malzeme alımı ve işçilik ile devam etmektedir. Bu nedenle bütün mühendis ve teknik personel arkadaşlarım yapılan işleri çok sıkı takip etmeli. 50 yıl, 100 yıl sonrasını düşünmeli. Yol, duvar, park, ne yapıyorsak en güzelini yapmalıyız” şeklinde konuştu.

ÇARPIK YAPILAŞMA SORUN
Konuşmasında yaşanan çarpık yapılaşmaya da değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak çarpık yapılaşmanın sıkıntılarını hemen hemen her bölgemizde yaşıyoruz. Sanayi ve konut alanlarında yaşanan çarpık yapıklaşma nedeniyle alt yapıda yaptığımız yatırımlar zaman almakta. Sabırla bu sorunların da üstesinden geleceğiz. Belediye başkanı arkadaşlarımızdan ricamız, çarpık yapılaşmaya kesinlikle taviz vermemeleri” uyarısında bulundu. Toplantıda 6 madde karara bağlanırken, SEDAŞ yetkilileri çalışmaları aksatmaması için uyarıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!