Başkan´dan insanlık için ihbar çağrısı

Sokakta kalanların 153 Alo Zabıta hattına bildirilmesini istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki yıl önce hizmete açtığı Barınma Evi sayesinde özellikle kış aylarında sokakta kalan insanları ölümden kurtarıyor. 3 ay süreyle insanların barınıp, yemek, yatak ve sağlık hizmeti aldıkları Barınma Evi 24 saat süreyle hizmet veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, herkese çağrıda bulunarak, sokakta kalan kimsesizleri kurtarmak için insanlık adına 153 Alo Zabıta hattına ihbar etmelerini istedi.

24 SAAT AÇIK
Soğuk hava dalgasının etkili olmaya başlaması ile birlikte, kimsesiz ve sokakta yaşamını sürdürenlerin, soğuk yüzünden donarak ölme riski arttı. Bu tür insanları kurtarmak amacıyla İnönü Caddesi´nde 2 yıl önce hizmete açılan Barınma Evi, 24 saat süreyle hizmet veriyor. Kimsesizlerin veya sokakta kalanları kendi başına gidip kalabileceği bir merkez olan Barınma Evi, Zabıta Müdürlüğü elemanları ile birlikte gece sokak sokak gezip, insanları donmaktan kurtarmayı sürdürüyor. Halen 35 kimsesiz insanın barındırıldığı merkezde, 3 ay süreyle sıcak yemek, sıcak su, yatak ve sağlık hizmeti veriliyor.

İHBAR EDİN
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, soğuk havalar nedeniyle sokakta kalanları bu merkezde toplamak için herkesi göreve davet etti. Başta polis ve jandarma olmak üzere, bütün insanların insanlık adına sokakta kalan insanların 153 Alo Zabıta hattına ihbar etmelerini isteyen Karaosmanoğlu, “Yapılan bu ihbar insanlık görevidir. Yapacağınız ihbarla bir insanın hayatının kurtulacağını herkesin bilmesini istiyorum. Hem zabıtamız, hem Barınma Evimiz 24 saat süreyle görevde. Yapılacak ihbarlarda ekiplerimiz olay yerine en kısa sürede intikal ederek, bu insanları Barınma Evi´ne götürüp, hem barınmasını sağlayacak, hem karnını doyuracak, hem de doktor kontrolünden geçirip, tedavi ettirecektir. Bu bizim insanlık görevimizdir. Herkesin bu insanlık görevine sahip çıkarak, yardımcı olmasını istiyorum” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!