Başkan´dan “afet” sitemi

Deprem Şehitleri´ni anma toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bilime inanmayanları eleştirdi

Yaşanan Gölcük Depremi`nin 6. yıl dönümü nedeniyle Gölcük`te düzenlenen Deprem Şehitlerini Anma Programı`nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaşanan büyük felaketler sonrası “Acı Allah`tan geldi” düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “İnşaat işi ile uğraşanlar bilime inanmıyor, önlem almıyor, sonra yaşanan acıya kılıf aranıyor” dedi.

UZMANLARI DA KATILDI
Gölcük`te düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane Müdürü Gülay Barbarosoğlu, İTÜ Deprem Uzmanı Prof. Celal Şengör, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Ülkü, Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış ve Ford Otosan yetkilileri katıldı.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ
Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, 17 Ağustos gibi bir felaketi unutmanın mümkün olmadığını ifade etti. Gölcük`de büyük kayıplar verildiğini belirten Karaosmanoğlu, “Bu felaketten çok şey öğrendik. Yaşadığımız büyük acı sonrası ‘Allah`tan geldi` diyoruz ve hatamıza kılıf arıyoruz. Oysa bilim deprem kuşağında yaşadığımızı söylüyor. Ona göre tedbir almamız isteniyor. Fakat ilme inanmayıp, önlem almayan kooperatifler, müteahhitler, inşaat işi ile uğraşanlar bu acılara neden oluyor.  Yani kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz. Başka yerde mazeret arıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bilimin ışığında çalışıyor ve onun dediklerini yapıyoruz. Dünya sallanıyor ve sallanmaya da devam edecek. Ancak bilim sayesinde acıları kendimizden uzak tutacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“İYİ Kİ İZİN VERMEDİN”
Deprem döneminden önce Yuvacık Belediye Başkanı olduğunu belirten İbrahim Karaosmanoğlu, kendisinden 5 katlı bina yapımı için izin isteyen bir arkadaşı olduğunu, vermediği için kendisine küstüğünü dile getirdi. Karaosmanoğlu, “Oysa belki de bu sayede ailesi ile birlikte hayatta kaldı. Depremin ardından beni buldu ve izin vermediğim için bana dua etti” dedi.

Öte yandan anma töreninde Geso-Tim Arama Kurtarma Ekibi`nin 11. Dönem Yemin ve Sertifika seremonisi de gerçekleştirildi.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!