Başkandan 9. Kocaeli kafilesine ziyaret

Karaosmanoğlu hacda bulunan Kocaelililer´le buluşmayı sürdürüyor

Hac görevini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelili hacılarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Karaosmanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı`na bağlı 9. Kocaeli kafilesinde yer alan hacıları Mesfele`deki otellerinde ziyaret etti. Burada düzenlenen programa da katılan Başkan Karaosmanoğlu hemşehrileri ile hasret giderme fırsatı buldu.

BİRLİK KONUŞMASI
Aynı zamanda kafile başkanı olan Kandıra Müftüsü Mehmet Altay ile din görevlileri Zekeriya Yörükoğlu, Erol Yüce, Erhan Durmuş, Ali Akarsu, Orhan Adıgüzel, Arif Veysioğlu, Aşur Akyol`un organizasyonuyla yapılan programda, dini sohbet ve Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Başkan Karaosmanoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Karaosmanoğlu haccın aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yücelttiğini hatırlatarak, mübarek topraklardaki beraberliğin tüm dünyaya örnek teşkil etmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

KOCAELİ`NDEN 2 BİN 192 KİŞİ
Öte yandan Kocaeli`nden hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan`a giden hacıların tamamı kutsal topraklara ulaştı. Kocaeli İl Müftülüğü tarafından bin 312, Efeler Tur 600, Fettahoğlu 240, Vakit Tur`dan 40 kişi olmak üzere toplam 2 bin 192 hacı adayı Mekke`de bir araya geldi. Kocaeli Müftülüğü`nün ilk kafilesi olarak kutsal topraklara gelen 9. kafilede toplam 291 kişi bulunuyor. Başkanlığını Kandıra Müftüsü Mehmet Altay`ın yaptığı kafilede, şu ana kadar sadece …… Çoban isimli hemşehrimiz hayatını kaybetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!