Başkan onları hiç unutmuyor

Başkan Karaosmanoğlu Garip Evi´ni bir kez daha ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçen yıl faaliyete geçirilen Garip Evi`ni fırsat buldukça sık sık ziyaret ediyor. Burada kalan vatandaşların kendisine gelebilmesinin zor olduğunu bilen Başkan Karaosmanoğlu, bu nedenle Garip Evi`ne olan ziyaretlerini rutin hale getirdi.

 

BAŞKANLAR DA KATILDI
Başkan Karaosmanoğlu bu sabah mesaisine başlamadan önce Garip Evi`ne gelerek burada kalan vatandaşlarla bir sabah kahvaltısı yaptı. Başkan Karaosmanoğlu`nun ziyaretine, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Belde A.Ş Genel Müdürü Gültekin Görüm ve diğer yetkililer de katıldı.

“DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH”
Başkan Karaosmanoğlu, kahvaltıda Garip Evi sakinleriyle tek tek sohbet ederek, kendisinden herhangi bir istekleri olup olmadığını sordu. “Düşmez Kalkmaz Bir Allah” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler büyük sıkıntıya düşen vatandaşlarımız için bir yuva yaptık. Toplumda çok sıkıntıya düşenlerimiz var. İnsanların toparlaması zor. Burası yeni bir hayata başlangıç köprüsü. Yarınlarımızın çok daha güzel olması için hayata sıkı sıkı bağlanmak gerek” şeklinde konuştu.

“ARTIK KIŞTAN KORKMUYORUZ”
Başkanla birlikte güne başlayan ve kendisiyle kahvaltı yapan Garip Evi sakinleri, daha sonra durumlarını anlattı. Kendilerine son derece iyi bir bakım sunulduğunu kaydeden vatandaşlar, “Burada her şeyimiz var. Mutluyuz. Artık kıştan korkmuyoruz” dedi.

24 SAAT HİZMET
Öte yandan 7 Şubat 2005 tarihinde açılan Garip Evi`nden bugüne kadar 259 vatandaş yararlandı. 24 saat hizmet veren evde şu an 34 kişi kalıyor. Vatandaşlara barınma, giyecek ve yiyecek hizmetinin verilmesinin yanı sıra, sağlık kontrolleri de rutin olarak gerçekleştiriliyor. Bu arada Garip Evi`nin yanında açılan Sevgi Mağazası da yoksul ailelerin giyecek sorununa çözüm üretmeye devam ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!