Başkan öğretmenleri ağırladı

Karaosmanoğlu, bu yıl içinde emekliye ayrılan öğretmenlerle Antikkapı´da birlikte yemek yedi

Kendisi de emekli bir öğretmen olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilimizdeki çeşitli okullardan bu yıl içinde emekliye ayrılan 350 öğretmeni, Antikkapı Restaurant`ta düzenlenen yemekli programda ağırladı. Eşli olarak yapılan davete ilgi büyük olurken, Başkan Karaosmanoğlu her zaman olduğu gibi meslektaş konuklarıyla da yakından ilgilendi.

“HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ”
24 Kasım Öğretmenleri Günü nedeniyle düzenlenen yemekte, Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da hazır bulundu. Törende konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, meslek hayatına öğretmen olarak başladığını, bu mesleğin onur ve sorumluluğunu çok iyi bildiğini belirterek, “Öğretmenlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz” dedi.

BİR SEVGİ, AŞK İŞİ
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenler Günü nedeniyle birkaç gündür çeşitli okulları ziyaret ettim. Okuldan içeriye girer girmez kendini inanın emekli olmamış bir öğretmen gibi hissettim. Öğretmenlik bir sevgidir, aşktır. Öğretmenliğin sıkıntıları vardır. Bütün bunlara karşın o aşkla tüm sıkıntıların üstesinden gelinir. Biz yerel yöneticiler olarak kenti nasıl düzenliyor, şekillendiriyorsak, öğretmenlerimiz de öğrencileri şekillendiriyor.”

“ÖĞRETMENİN EMEKLİSİ OLMAZ”
Öğretmenler Günü`nü sadece bir kutlama ile geçiştirmek yerine bir yemek organizasyonu düzenlemek istediklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, yeni emekli öğretmenleri genç buldu, “Sizler henüz gençsiniz. Aslında bu genç yaşlarda emekli olmamak gerek. Zaten öğretmenin emeklisi de olmaz” yorumunu yaptı.

“AYRI BİR KUTSİYET”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise insanın mutluluk ve refahına, toplumun kalkınmasına hizmet eden her mesleğin saygın olduğunu, ancak bütün meslek mensuplarını hayata hazırlayan öğretmenlik mesleğinin ayrı bir kutsiyet taşıdığını söyledi. Yemeğin ardından tüm öğretmenler vapurla Körfez turuna katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!