Başkan, Mekke´de Kocaelili hacılarla

Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Efeler Tur´un hacılarını otelleri önünde ziyaret etti

Hac görevini ifa etmek amacıyla kutsal topraklara giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Büyükşehir Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat, Mekke`de Kocaelili hacıları yalnız bırakmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı`na ait Mesfele`deki otellere yerleşen Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Efeler Tur`la kutsal yolculuğa çıkan 460 hacıyı ziyaret etti.

BOL BOL SOHBET
Hacıların Mekke`nin Şişe bölgesindeki otellerinin önünde gerçekleşen ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler hemşehrileriyle bol bol sohbet etti. Onların hal ve hatırını soyan Karaosmanoğlu, bir ara kendi elleriyle soyduğu portakalları hacılara ikram ederken, sohbetin ana konusu haccın zorlukları ve tabii ki Kocaeli`nin problemleri oldu. Özellikle Gebze bölgesinden gelen hacılar, ilçenin yıllardır hizmete adeta susadığını, bu nedenle bölgelerinde yapılacak her çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu da yıllardır çözülemeyen problemlerle ilgili projeler hazırladıklarını, sırayla uygulamaya başladıklarını aktardı.

HACILARA TAVSİYELER
Başkan Karaosmanoğlu sohbette ayrıca hacılara mübarek topraklardaki zamanı çok iyi değerlendirmelerini, bol bol dua etmelerini ve hayatın muhasebesini yapmalarını tavsiye etti.

Halen Kabe`de namaz kılarak ibadetlerini sıklaştıran hacılar, Arafat`a çıkacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Türkiye`nin ilk hac kafilesi olarak 3 Aralık`ta kutsal topraklara gelen Efeler Tur`un hacıları, 16 Ocak`tan itibaren dönüş yolculuğuna başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!