Başkan Karaosmanoğlu: “Tarihimize sahip çıkacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dokümantasyon Merkezi`ni ziyaret ederek, yönetim kurulu başkanı Müzeyyen Ünal ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü.

Müzeyyen Ünal ziyarette, Kocaeli`nin tarihiyle ilgili bilgiler verdi.

ÜNAL`IN ÖNERİLERİ
Tarihi Kentler Kirliği`ne üye olan Kocaeli`de tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirten Ünal şu öneri ve tespitlerde bulundu: “İlimizde tarihi çeşmelerimiz var. Ancak bu çeşmelerin yerinde yeller esiyor. Bu çeşmelerimizi bularak sahip çıkmalıyız. Sahilde tersanemiz vardı. SEKA arazisi artık Büyükşehir Belediyesi`nin oldu. Muazzam bir de park yapılacak. Bu parka giriş tersane kapısından olmalı. Zafer takı gibi bir kapı yapılarak, SEKA parkına giriş sağlanabilir. Demiryolu Caddesi`nin adı Cumhuriyet caddesi olarak değiştirildi. Gelecek kuşaklara buradan demiryolu geçtiğini nasıl anlatacağız? Demiryolu Caddesi adı kalmalıydı. Sırrıpaşa Köşkü, Tarihi Saat Kulesi, Yukarı Pazar Hamamı ve 42 Evler Mahallesi`nin bulunduğu alana Teyyare Meydanı deniliyordu. Buraya bir anıt yapılması uygun düşer.”

GÖREVLERİMİZİ YAPMAYA HAZIRIZ
Daha sonra söz alan başkan Karaosmanoğlu da, önerilerin son derece yerinde olduğunu belirterek, “Eğitim Kültür ve Daire Başkanımız sizlerle diyalog kuracaktır. Projelerinizi birlikte değerlendireceğiz. Büyükşehir olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Geçmişimizi geleceğe taşımak ve tarihimize hep beraber sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!