Başkan Karaosmanoğlu; “Su götürmek belediyenin aziz görevi”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze ve beldelerinin alt yapı ve su sorununu Gebze İSU binasında değerlendirdi.

Toplantıya Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül, Gebze İSU Şube Müdürü Cevat Tuğcu ve teknik personel katıldı.

 ASLİ GÖREVİMİZ

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Gebze`nin yıllardır su sorunu yaşadığını, ancak Yuvacık Barajının suyunun verilmesiyle bu sorunun giderildiğini söyledi. “Yerleşim bölgelerine su götürmek belediyenin asli ve aziz görevidir” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “aynı şekilde atık suların şehir dışına taşınıp arıtılması da sorumluluğumuz içindedir” dedi.


 
 FOTOĞRAFI ÇOK İYİ ÇEKMELİYİZ

Toplantıda ayrıca, Gebze ve beldelerinin alt yapıyla ilgili sorunları da ele alındı. Gebze`deki alt yapı sorununun büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak Darıca`nın alt yapısı İski gibi köklü bir kuruluş tarafından yapıldığı için konuyla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. Bu çerçevede bizim de Gebze ve beldelerinin alt yapısını yeniden gözden geçirip, sorunlu bölgeleri tespit etmemiz gerekiyor. Köklü çözüm için de alt yapının fotoğrafını çok iyi çekmemiz lazım” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, günü birlik çözümlerle sorunların üstesinden gelinemeyeceğini hatırlatarak, kalıcı çözüm için ise kaliteli malzeme kullanılması gerektiğini söyledi.

HERKES SORUMULULUK ALMALI

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaelililerin kendilerinden hizmet beklediğini de belirterek, mühendisiyle, teknik adamıyla herkesin sorumluluk almasının gerektiğini ifade etti.

5100 ABONE

İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül de, Gebze`de 90 bin İSU abonelerinin olduğunu söyledi. Sarıgül, göreve geldikleri günden itibaren 5100 İSU abonesini kaydettiklerini ve böylece su kaçaklarının yüzde 4 azaldığını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!