Başkan Karaosmanoğlu: Kentin trafiğini birlikte rahatlatacağız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit – Umuttepe arasındaki hat tartışması ile ilgili olarak “Bugüne kadar herkes kendine göre hat dağıtmış. Toplu taşıma işini yapan araç sayısı 600`ün üzerinde. Bu sayı çok fazla. Bu nedenle yeni kararlar alınması gerekiyor. Kentin trafiğini rahatlatmak için herkesle görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

İzmit Rotary Kulübünün Antikkapı Restaurantda yapılan toplantısına konuşmacı olarak katılan Karaosmanoğlu, İzmit – Umuttepe arasında iki taşıma kooperatifinin yaşadığı gerginliğe değindi.

BİRİLERİ KAZANACAK DİYE TRAFİĞİ FELÇE EDEMEYİZ

Yaşanan gerginlik nedeniyle son derece üzgün olduğunu ifade eden başkan Karaosmanoğlu, hiç kimsenin hat açma hakkını kendinde görmemesi gerektiğini söyledi. Hakkın sadece yasalar çerçevesinde belirlendiğine işaret eden Karaosmanoğlu, “Umuttepe hattına 150 araba koyarsak bu kente ihanet etmiş oluruz. Aynı durum Derbentte yaşanıyor. Birileri para kazanacak diye Kocaelinin trafiğini felç edemeyiz” diye konuştu.

AMAÇ TRAFİĞİ AKICI HALE GETİRMEK

Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının D-100deki trafiği akıcı hale getirmek olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Köprülü kavşaklarla bu işin üstesinden geleceğiz. Demiryolu hattını havaya almayı hedefliyoruz. Metro ve hafif raylı sisteme geçeceğiz. Deniz ulaşımına daha da önem veriyoruz. İnsanlarımızı sahille buluşturacağız ve bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

50 YIL KULLANILMASI İÇİN

D-100 karayolu ile demiryolunu Çin Seddi olmaktan çıkartacaklarını belirten Karaosmanoğlu, Carrefour köprüsünden geçen yolun da Umuttepe`ye bağlanacağını hatırlattı. Karaosmanoğlu bu projenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacağını belirterek, “Yapacağımız işin en az 50 yıl verimli olmasını arzu ediyoruz. Popülist politikalarla bir yere varmak mümkün olmuyor" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

44 BELEDİYE 44 AYRI SES

Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmayla da kulüp üyelerinden tam not aldı. Büyükşehir Yasası`nın yürürlüğe girmesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin gelirlerinde önemli artış kaydedileceğini hatırlatan Karaosmanoğlu, yeni kanun ile 1 milyon 200 bin nüfusa göre pay alınacağını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bünyesindeki 44 belediyenin 44 ayrı ses olduğuna işaret eden Başkan Karaosmanoğlu, "Hizmet götürürken, siyasi ayrım gözetmeyeceğiz. Elbette ki uygulamada işimiz kolay olmayacak. Hizmet dağılımını adaletli bir şekilde yapacağız. Kimseye kapris yapmadan hizmetleri götüreceğiz. Önemli olan geçmişten ibret almamız, yapılan yanlışlıkları tekrarlamamalıyız" açıklamasını yaptı.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!