Başkan çocuklarla eğlendi

Darıca`da açılışını yaptığı parkta salıncağa bindi, ilçede yapılan çalışmaları denetledi

Kocaeli`nin her köşesinde yapılan hizmetleri yerinde gezip denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca`da yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Dinlenme gibi bir lüksümüz yok. Bu kentin her köşesi bizim ve en ücra köşeleri ile birlikte kalkınmak zorundayız. Yerel ve yerinde hizmetin güzelliği bu” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, açılışını yaptığı parkta çocuklarla eğlenip, salıncakta sallandı.

PİRİ REİS DERE ISLAHI
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ilk olarak malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen ve 10 gün önce başlatılan Piri Reis Deresi ıslah çalışmalarını inceledi. Beraberindeki Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Gebze AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ile birlikte bir hafta içinde tamamlanacak olan çalışmayı yerinde denetleyen Karaosmanoğlu, 800 metre uzunluğundaki derenin ıslahının önümüzdeki hafta sağlanmış olacağını ifade etti. İşçilerle sohbet eden Başkan, halkın sağlığı için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

KOLEKTÖR İKİ YIL İÇİNDE BİTECEK
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Şişecam Fabrikası yolu üzerinde bulunan Aşuroğlu ve Çakal Deresine gitti. Söz konusu iki derenin yağmur yağdığında taşması nedeniyle yaşanan sorunun, yaptırılan kolektörün hizmete girmesi ile ortadan kalkacağı belirtildi. Başkan Karaosmanoğlu, Gebze için önemli projelerden biri olan kolektör çalışması için projenin bir an önce hayata geçirileceğini de ifade ederek, “2007 yılına kadar bitilmesi hedeflenen proje ile denize pis su atılmayacak. Doğa ve çevre dostuyuz demek lafla olmuyor. Bu tip projeleri oluşturup hayata geçirdiğinizde işte o zaman çevreyi koruma altına olmuş olursunuz” şeklinde konuştu.

PAVLİTEPE MESİRE ALANI
Darıca turunun üçüncü durağı olarak da Bağlarbaşı mahallesi Pavlitepe  mevkinde bulunan 170 dönüm arazi üzerine kurulu mesire alanındaki çalışmaları da inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşın dinlenme yerlerine ihtiyacı olduğunu söyledi. İki yıl içinde bitilmesi hedeflenen yerde anfi tiyatro, düğün salonu, çay bahçeleri, konferans salonu, yürüyüş yolu ve spor tesislerin yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla Darıcalıların doğayla buluşma fırsatı yakalayacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşımız buradan deniz manzarasını izleme imkanı bulacak. Ağaç dikimi tamamlanan yerde piknik yapmanın keyfi bir başka güzel olacak”dedi.

ÇOCUKLARLA EĞLENDİ
Başkan Karaosmanoğlu ziyaretinin son bölümünde ise Darıca Yalı Mahallesi`nde yapılan Çamlık Parkı`nın açılışını gerçekleştirdi. Gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Çok önemli ihtiyaçlarımız var. Sıkıntılarımız zaman içinde gideriyoruz. Gebze`nin geçmişten ihmal edilen önemli sorunları var. Altyapı projelerimiz hazır” şeklinde konuştu. Kaynakları israf etmeden verimli kullandıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Hükümetin “Yerinden Yönetim Faydalıdır”  açıklamasının da kendilerini daha da çalışmaya zorladığını ifade etti. Vatandaşlara “İdarecilerinizi denetleyin” diyen Başkan Karaosmanoğlu, açılışını yaptığı parkta salıncaklara binip, çocuklar gibi eğlendi. Çocukları çok sevdiğini belirten Karaosmanoğlu, onlar bizim geleceğimizin teminatı” açıklamasını yaptı.

BAŞKANLARDAN GOL ŞOV
Açılışın ardından parktaki halı sahada Belediye Başkanları ile Darıca Belediyesi meclis üyeleri yaptıkları gol şov ile fileleri havalandırdı. 7-5 biten maçta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Sarımeşe Belediye Başkanı ikişer gol attı. Maç sonrasında Başkanlar futbol sahası şeklindeki pastayı birlikte kesti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!