Başkan Bekirpaşa´nın köylerinde

Karaosmanoğlu, Köktürk`le birlikte beldeye bağlı 9 köyü dolaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köy gezilerini sürdürüyor. Akmeşe ve Uzunçiftlik ile başlayan gezi programı, Bekirpaşa´ya bağlı köylerle devam etti. Başkan Karaosmanoğlu, toplam 9 köyde halkın isteklerini dinlendi.

İLK DURAK SOLAKLAR
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk´ün de katıldığı köy gezileri, Solaklar´dan başladı. Karaosmanoğlu, Köktürk ve beraberindekileri karşılayan köy sakinleri, hem başkanlarla sohbet etti, hem de kanalizasyon sorunlarını gösterme imkanı buldu. Özellikle 2006 yılı içerisinde tamamlanan alt yapı çalışmaları nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür eden muhtar Orhan İlhan, “Kalan sorunların da halledileceğinden kuşkum yok” dedi.
Burada konuşan Karaosmanoğlu ise “Bütün köyleri tek tek gezmeye çalışıyorum. Sorunlar dağ gibi olmuş. Hepsini sırasıyla yapacağız. Birkaç sene sonra Solaklar pırıl pırıl olacak” ifadesini kullandı.

ESELER´İN TALEPLERİ
Köy gezilerinde ikinci durak ise Eseler Köyü oldu. Burada muhtar Mustafa Keskin ve köy sakinleri tarafından oldukça sıcak karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, her zaman olduğu gibi vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinledi. Muhtar Keskin, şebeke suyunun yüksek yerlere çıkmadığını, köylerinde kanalizasyon surunu bulunduğunu, evsel atıkların derelere aktığını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ise tankerlerle bölgeye düzenli olarak su getirilmesi konusunda talimat verirken, kanalizasyon sorununun çözülmesi için de çalışma başlatılmasını istedi. Öğle yemeğinde başkanları ağırlayan muhtar Keskin, ziyaretleri nedeniyle ayrıca başkanlara köylerinde yetişen karpuzlardan ikram etti.

“HOŞGELDİN BAŞKAN AMCA”
Ardından hep beraber Biberoğlu Köyüne geçen Başkan Karaosmaoğlu, Köktürk ve beraberindekiler, burada kısa bir köy turu yaptıktan sonra muhtar Ahmet Öter´i dinledi. Öter su konusunda civar köylerle bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatırken, Başkan Karaosmanoğlu ise halen inşaatı devam eden muhtarlık binasının yanlış yere yapıldığını, bu nedenle yerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Karaosmanoğlu bir ara kendisine “Hoş geldin Başkan Amca” diyen köyün minikleriyle hayli mutlu oldu.

DAĞ KÖYÜNÜN TALEPLERİ
33 haneli Dağ Köyü´nde de heyete ilgi hayli yoğun oldu. Başkan Karaosmanoğlu köy çocuklarına plastik futbol topu armağan ederken, muhtar Mahmut Yiğiş ağaç altında yapılan sohbette başkana hem teşekkür etti hem de isteklerini iletti. Köylerine çocuk oyun grubu kurulmasına çok sevindiklerini söyleyen Yiğiş, ara yolların yapılmasını, otobüs sayılarının ise çoğaltılmasını talep etti. Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ara yollar için parke yardımında bulunabileceğini belirtirken, Başkan Karaosmanoğlu da halk otobüslerinin artırılması konusunda inceleme yaptıracağını dile getirdi.

“5 SENE SONRA 150 HANE OLUR”
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Dağ köyü şu anda 33 hane. Ama 5 sene sonra bu sayısı 100-150 olur. Çünkü tüm köylerimize önemli yatırımlar yapıyoruz. Şu an için köylerimizde su ve yol durumlarına önem veriyoruz. Bütün sorunları her geçen yıl öncelik sırasına göre bitirmeye kararlıyız. Birkaç yıl sonra bu sorunlar konuşulmayacak” şeklinde konuştu. Köy halkı temasları sırasında başkanların yolunu keserek karpuz ve fındık ikramında bulundu.

DİĞER KÖYLER
Balören köyünde yaptığı konuşan Başkan Karaosmanoğlu, köy ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ortak hareketin önemine dikkat çekerken, Başkan Köktürk de köyün büyükleriyle yakından ilgilendi. Kozluca´da ise sohbet teşekkürle başladı. Muhtar Yusuf Karaaslan köylerine kurulan oyun grupları nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür ederken, köyde çocuk sayısının fazlalığı nedeniyle oyun grubu sayısının artırılmasını istedi. Başkan Köktürk köy yollarında kullanılmak üzere parke yardımında bulunurken, Başkan Karaosmanoğlu köyün mevcut su kaynağının değerlendirilmesini istedi.


Başkanlar gün sonunda sırasıyla Emirhan Recep, Emirhan Hasanoğlu ve Durhasan köylerine konuk oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!