Başkan Ankara´dan döndü

Bayındırlık, Ulaştırma, Enerji ve Çevre Bakanlıklarını ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ankara temaslarını tamamlayarak Kocaeli´ne döndü. Başkentte, Bayındırlık, Ulaştırma, Enerji ile Çevre ve Orman Bakanlıklarını ziyaret eden Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışma ve projeleri hakkında bilgi sundu. Başkan Karaosmanoğlu, seçimlerin ardından şekillenen yeni dönemde önemli bakanlıklara giderek Kocaeli´ni yeniden gündeme taşıdı. Yarım kalan ve tamamlanması gereken yatırımlarla ilgili olarak bakanlara bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu´na ziyaretleri sırasında AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, Eyüp Ayar ve Sibel Gönül de eşlik etti.

KOCAELİ´Nİ GÜNDEME TAŞIDI
Başkan Karaosmanoğlu, 22 Temmuz Genel Seçimlerinin ardından yeniden şekillenen başkent kulislerine yaptığı bir günlük ziyareti tamamlayarak Kocaeli´ne döndü. Başkan ziyareti sırasında yeni dönemin bakanlarını ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulunurken, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışma ve yatırımlarını da ilk ağızdan gündeme getirme fırsatı yakaladı.

İLK DURAK BAYINDIRLIK
Başkan Karaosmanoğlu Ankara´da ilk olarak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu, burada Büyükşehir Belediyesi´nin afetle ilgili yürüttüğü yatırımları aktararak, konuyla ilgili yaşanan sıkıntılar konusunda Bakan Özak´dan destek istedi.

DENİZEVELER´E ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Başkan ayrıca Büyükşehir Belediyesi´nin sorumlululuk alanında olmamasına karşın uzun zamandan beri Gölcük Denizeveler´de yaşanan sorunu gündeme getirdi. Bilindiği gibi Marmara Depremi sonrası Gölcük sahilinde bulunan ve 2.5 metre toprak kayması yüzünden Bayındırlık Bakanlığı tarafından yıkımına karar verilen 385 konutluk Denizevler Sitesi´nin mahkemesi halen sürüyor. Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Özak ile yaptığı görüşmede sorunu dile getirerek, burada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için en azından bölgeye bahçeli ev yapılması konusunda imar izni verilmesini önerdi. Başkan Karaosmanoğlu´nun önerisini not eden Bakan Özak, yardımcılarına konuyu detaylı olarak incelemeleri için de ayrıca talimat verdi.

KARAMÜRSEL YOL ÇALIŞMASINA TALİBİZ
Başkan Karaosmanoğlu Bakan Özak´a ayrıca İzmit – Karamürsel D-130 yolundaki Karayolları tarafından devam eden yol ve kavşak çalışmalarını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi´nin söz konusu bölge ile ilgili ciddi çalışma ve projeleri olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, yetki ve destek verilmesi durumunda en kısa sürede buradaki çalışmayı sonlandırabileceklerini bildirdi.

CENGİZ TOPEL AÇILSIN
Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu Ankara temaslarının ikinci durağında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´ın konuğu oldu. Ulaştırma Bakanı ile yapılan görüşmede Kocaeli´nin atıl değerlerinden olan ve sivil havacılığa bir türlü açılamayan Cengiz Topel Havaalanı konusu gündeme geldi. Başkan Karaosmanoğlu, havaalanının bir an önce sivil havacılığa açılmasını istediklerini kaydetti. Bakan Binali Yıldırım ise, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü´nden teknik bir ekibin havaalanında bir dizi inceleme yaptıklarını ve bunların sonuçlarının değerlendirilmesi için bir rapor hazırlandığını kaydetti. Bakan Yıldırım, havaalanın atıl durumdan kurtarılarak aktif hale getirilmesini Bakanlık olarak kendilerinin de istediklerine dikkat çekti.

TÜPRAŞ´TAN İZGAZ İÇİN YETKİ TALEBİ
Başkan Karaosmanoğlu, bakanlık turuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile devam etti. Başkan Karaosmanoğlu burada da Kocaeli´ndeki İGSAZ ve TÜPRAŞ gibi büyük sanayi kuruluşlarının doğal gaz ihtiyacını İZGAZ´dan alması konusunu dile getirdi. İZGAZ´ın Türkiye´nin en önemli gaz dağıtım şirketlerinden olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Tüpraş ve İgsaş Kocaeli´nin en önemli sanayi kuruluşları. İZGAZ´da Kocaeli´nin önemli gaz dağıtım şirketi. Biz bu önemli sanayi kuruluşlarımızın gaz ihtiyacını İZGAZ´dan temin etmelerini istiyoruz. Bu amaçla BOTAŞ´tan yetki alınması gerekiyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu söz konusu yetkinin alınabilmesi için Enerji Bakanı´ndan ricada bulundu.

 

BAKAN EROĞLU´NA TEŞEKKÜR
Başkan Karaosmanoğlu başkentte son olarak Çevre ve Orman Bakanlığı´na atanan Veysel Eroğlu´nu ziyaret etti.
Başkan Karaosmanoğlu ziyaretin başında göreve yeni atanan Eroğlu´nu kutladı ve görevinde başarılar diledi. Bakan Eroğlu ile özellikle kısa süre önce Kocaeli´nde yaşanan su sıkıntısı sırasında bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Sayın Bakanımız zor günlerimizde desteği ve bilgi birikimi ile yanımızda oldu. Kendisine o dönemdeki tutumu nedeniyle her zaman şükran borçluyuz” dedi.

ÇAMUR BERTARAFI
Başkan Karaosmanoğlu ayrıca çamur bertarafı konusu ile ilgili görüşlerini Bakan Eroğlu ile paylaştı. Büyükşehir Belediyesi´nin kurduğu arıtma tesisleri ile günlük 25 bin ton çamurun Körfez´e akmasına engel olduklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem veriyoruz. Çamurun denizimize akmasına engel olduk. İSU arıtma tesislerimizde çamuru bertaraf ediyoruz. Çamur ve sintine atıklarının geri dönüşümü için Çevre ve Orman Bakanlığı ile başlattığımız çalışmanın bakanlığınız döneminde de devam etmesini istiyoruz” dedi. Bakan Veysel Eroğlu´da nazik ziyareti için Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi´nin çevreye yönelik çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydetti. Bakan Eroğlu, özellikle Körfez´in çamurdan kurtarılması konusundaki çalışmanın çevreye yönelik son derece önemli bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

 
Bakan Eroğlu, bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki çalışmaların bundan sonra da aynı uyum içinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!