Başbakan Sekada

Başbakan Erdoğan hem havadan, hem karadan SEKA arazisini inceledi

Kocaeli`nin Hereke Beldesi`nde bulunan Nuh Çimento Fabrikası`nın yeni tesislerini açtıktan sonra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bırakılan 787 dönümlük SEKA arazisini inceleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak projeye bir an önce başlanması talimatını verdi.

ÖNCE HAVADAN İNCELEDİ
Hereke`den helikopterle SEKA arazisine hareket eden Başbakan, helikoptere aldığı beraberindeki Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`ndan arazi hakkında bilgi aldı. Daha önce “Ben o araziyi Kocaeli halkına bağışlıyorum” diyen Başbakan, helikopterle 10 dakika üzerinde dolaştığı SEKA arazisini oldukça beğendi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu helikopterde bilgi verdiği Başbakan Erdoğan`a, yıkılacak ve yıktıkları binaları gösterdi. Proje hakkında helikopterde bilgi veren Karaosmanoğlu, özellikle arazinin hangi bölgesine ne tür tesis kurulacağını Başbakan`a havadan gösterip, projede gelinen aşamayı anlatma fırsatı buldu.

MALİYE BAKANLIĞI`NA TALİMAT
Beraberindeki iki Bakan ve Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte helikopterle SEKA arazisinde ki piste inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre arazide gezdi. Başkan Karaosmanoğlu`nun, “SEKA arazisi içinde ki 131 dönüm arazi Maliye Bakanlığı`na ait. Henüz devir işlemleri tamamlanmadı. Araziye karşılık istenilen binaları temin edemedik” dedi. Başbakan Erdoğan bunun üzerine Maliye Bakanlığı`nın araziyi karşılıksız devretmesi talimatını verdi.

ARAZİYİ İNCELEDİ
Başbakan Erdoğan beraberindeki Bakanlar Gönül ve Pepe`nin yanı sıra, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu araziyi gezdi. Selüloz Kulesi`nden başlayan gezi, yaklaşık 30 dakika sürdü. Tek tek binaları inceleyen Başbakan Erdoğan, arazi üzerinde yapılacak projeler hakkında Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Karaloğlu`ndan bilgi aldı. Projede son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşın görüşlerini de aldık. Her türlü sivil toplum örgütü ile projemizi paylaştık. Herkes mutlu ve çok taktir topladı” dedi.

“ENGEL TANIMAYIN”
Uygulanacak olan projede ki sorunlar hakkında bilgiler alan Başbakan Erdoğan, “Hiçbir engel tanımayın. Projeye bir an önce başlayın. Özellikle vatandaşın parkla buluşmasını sağlamanız gerekir. Bunun gibi yapacağınız her projede vatandaşla hizmeti buluşturun. Karşınıza engel çıkarsa bana bilgi verin” dedi. Başbakan, SEKA arazisine uygulanacak projenin Türkiye`nin yüz akı olması gerektiğini söyledi.

10 DAKİKALIK ÖZEL GEZİ
Başbakan Erdoğan daha sonra Bakanları Vecdi Gönül, Osman Pepe, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Karaloğlu ile birlikte basın mensuplarının alınmadığı 10 dakikalık özel bir görüşme yaptı. Genel Müdürlük lojmanları önünde yapılan görüşme sırasında basın mensupları heyetten uzak tutuldu. Görüşme`de karşılaşılan sorunlar Başbakan`a iletilirken, Başbakan Erdoğan`ın bütün engellerin kaldırılması için iki Bakan`ına talimat verdiği ileri sürüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!