Başarılı deprem tatbikatı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 9 katlı binada personeline habersiz deprem tatbikatı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos Depremi`nin 6. yıl dönümünde Büyükşehir ana binasında deprem tatbikatı gerçekleştirdi. İtfaiye, İl Sağlık Müdürlüğü ve İZGAZ ekipleriyle ortaklaşa yapılan tatbikatı ekipler başarı ile gerçekleştirdi.

YANGIN MERDİVENLERİNDEN
Dün saat 16.00`da Büyükşehir Belediyesi`nin ana binası olan Belsa Plaza`da bir anda sirenler çalmaya başladı. Deprem tatbikatından habersiz olan personel, daha önce verilen eğitim bilgisi çerçevesinde, yangın merdivenlerinden binayı boşaltmaya başladı. Binada bulunan yaklaşık 500 personel, 5 dakika içinde ana binadan tahliye edildi.

TEMSİLİ KURTARMA
Gerekli tedbirleri almak ve kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmek içinse bölgeye itfaiye, Hızır Acil ve İZGAZ ekipleri geldi. Bina içinde 6. katta mahsur kalan ve temsili olarak camdan yardım isteyen bir vatandaş, yangın merdiveni ile kurtarıldı. Tatbikat gereği yaralanan bir diğer personel ise sedye ile binadan çıkarıldı. Her iki vatandaş da ambulanslara hastaneye gönderildi. Bina içinde yaralı arayan itfaiye personeli, tüm binadaki odaları tek tek kontrol ederken, tatbikat anında asansörler de kullanıma kapatıldı. Tatbikat itfaiye ekiplerinin söndürme faaliyetleriyle sona erdi.

DEPREM DEDE DE KATILDI
Depremin yıl dönümünde gerçekleştirilen tatbikata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak için binada bulunan TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Önder Yetiş, TÜBİTAK MAM yer ve deniz bilimleri uzmanları ile Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Ahmet Mete Işıkara da katıldı. Işıkara tahliyenin hızlı yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

“EKİPLERİMİZ HAZIR”
Tatbikatın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ekiplerin depreme hazırlıklı olduğunu söyledi. Tahliye işleminin 4, kurtarma işleminin ise 5 dakikada gerçekleştiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu tatbikatı depremi unutturmamak için yaptık. Ekipler gayet başarılıydı. Kurtarma ekibi olarak depreme hazır olduğumuzu görmek beni sevindirdi” ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra yanındaki çocuklarla deprem zamanında yapılması gerekenlere ilişkin kısa süre sohbet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!