Barınma Evi´nde buluşma sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokakta kalan kimsesizlere sahip çıkmak için kurduğu Barınma Evi, bu kez kaybolan 77 yaşındaki Şehriye Yıldız´a sahip çıktı. Barınma Evi´nde 2 gün kalan yaşlı kadın, ailesine ulaşılarak, yakınlarına teslim edildi.

KIZINA GİDERKEN KAYBOLDU
Kandıra´da oğlu ile birlikte oturan 77 yaşındaki Şehriye Yıldız, bir süreliğine Körfez İlçesi´nde oturan kızına gitmek için evden ayrıldı. Körfez İlçesi´nde otobüsten indikten sonra kaybolan ve kızının evini bulamayan yaşlı kadın, Körfez Belediyesi ekipleri tarafından bulunarak, Barınma Evi´ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen, yemek ve yatak ihtiyacı karşılanan yaşlı kadın, 2 gün süreyle Barınma Evi´nin konuğu oldu.

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ
Barınma Evi yetkilileri, Şehriye Yıldız´ın verdiği isimlerden yola çıkarak, oğluna ulaşmayı başardı. Kız kardeşine gönderdiği annesinin Barınma Evi´nde olduğunu öğrenen Mustafa Yıldız, şaşkına döndü. Annesinin başına bir şey gelmediği için dua eden Mustafa Yıldız, “Sokakta kalsa yaşlı haliyle neler olurdu düşünmek bile istemiyorum. Barınma Evi´ni kuranlardan Allah razı olsun” dedi.

ŞEFKAT YUVASI
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında kurulan ve sokakta kalan insanları sahiplenen Barınma Evi, her türlü hizmeti veriyor. Sokakta kalan kimsesizlerin sağlık, yemek ve yatak ihtiyacını karşılayan Barınma Evi bugüne kadar 261 bayan, bin 29 erkek ve 110 çocuk olmak üzere toplam bin 290 kişiye ev sahipliği yaptı. Sokakta kalanlar, Barınma Evi´ni 3 ay süreyle kullanabiliyor.