Balkan Kros Şampiyonası`nda Türkiye`den önemli başarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sponsorluğunda gerçekleştirilen, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Sarımeşe Belediyesi`nin de katkı sağladığı 50. Balkan Kros Şampiyonası, milli atletlerimizin büyük başarısıyla sonuçlandı.

Ferdi ve takım halinde ikişer birincilik elde eden sporcularımız, genel klasmanda Romanya`nın ardından ikinci sırada yer aldı. Otoritelerin sonucunu merakla beklediği 12 bin metrede ipi milli atletimiz Abdulkadir Türk göğüsledi. 

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ZABO DA GELDİ
Şampiyonaya, 1500 ve 800 Metre Olimpiyat Şampiyonu Romanyalı Gabriana Zabo, Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, federasyon eski başkanları Muharrem Dalkılıç ve İlker Çetin, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Işık Bayraktar, milli maratoncu İsmail Akçay, milli atlet Zeki Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Cemal Şişman, Sarımeşe Belediye Başkanı Ergun Berdan, çevre belediye başkanları ve çok sayıda atletizmsever katıldı.

PARKUR AĞIRLAŞTI
Sarımeşe beldesinde, at haralarının hemen yanında yapılan şampiyonaya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan ve Sırbistan Karabağ`dan toplam 220 sporcu  katıldı. Parkurun yağmur nedeniyle ağırlaşmasına rağmen, kros müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu.

3 BİN METREDE ROMANYA
Şampiyona, 3000 metre Genç Bayanlar müsabakası ile start aldı. 10.52`lik derecesiyle Sırbistan Karabağ`dan Azra Eminoviç birinci, Romanya`dan Ancuta Bobocel ikinci, vatandaşı Larısa Arcıp üçüncü oldu. 3000 metrede Romanya takım halinde 9 puan ile ilk sırada yer aldı. Türkiye topladığı 23 puan ile ikinci olurken, Sırbistan Karadağ`da 3.lükle yetindi.

6 BİN METREDE DE ROMANYA
6000 metre Genç Erkekler kros müsabakasında Sırbistan Karabağ`dan Dusan Markesevıç birinci, Romanya`dan Stefan Patru ikinci, vatandaşı Cıprıan Suhanes üçüncü oldu. 6000 metrede de Romanya takım halinde ilk sırada yer aldı, Türkiye ikinci, Sırbistan Karadağ üçüncü oldu.

4 BİN METREDE TÜRKİYE
4000 Metre 23 Yaş Altı Bayanlarda Binnaz Uslu tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. Romanya`dan Paula Todoran ikinci, milli atletimiz Türkan Erişmiş ise üçüncü oldu. 4000 metre 23 yaş Altı Bayanlar da Türkiye takım halinde birinci oldu. Romanya ikinci, Sırbıstan Karadağ ise üçüncü sırada yer aldı.

8 VE 6 BİNDE DE ROMANYA
8000 Metre 23 Yaş Altı Erkeklerde 26.05`lik derecesi ile Romanya`dan Crıstınel Irımıa birinci, vatandaşı Marlus Ionescu ikinci, milli atletimiz Abdil Ceylan üçüncü oldu. 8000 metre 23 Yaş Altı Erkeklerde dereceye giren ilk üç takım, Romanya, Türkiye ve Yunanistan oldu.
6000 Metre Büyük Bayanlarda Romanya`dan Crıstına Casandra birinci, Yunanistan`dan Marıa Protopappa ikinci, Bulgaristan`dan Rumıana Panovska üçüncü oldu. Bu kategoride ilk üç sırayı Romanya, Yunanistan ve Türkiye aldı.

12 BİN METREDE YİNE TÜRKİYE
Şampiyonanın son etabı, 12000 Metre Büyük Erkekler kategorisinde yapıldı. Milli atletimiz Abdülkadir Türk, yarışın ilk metrelerinden itibaren önde götürdüğü müsabakayı 40.38`lik derecesiyle birinci olarak bitirdi. Türk`ü, Romanya`dan Adrıan Maghıar ve Sırbistan Karabağ`dan Mırko Petroviç takip etti. Bu kategoride Türkiye takım halinde birinci olurken, Sırbistan Karabağ ve Romanya ikinci ve üçüncülük kürsüsüne çıktı.

ZABO`DAN TEBRİK
50. Balkan Kros Şampiyonası nedeniyle atletizmin kalbinin attığı Sarımeşe`deki organizasyonda, Büyükşehir Belediyesi ve Sarımeşe Belediyesi yağan yağmura rağmen tam not aldı. Federasyon yetkilileri ve Olimpiyat Şampiyonu Romanyalı Gabriana Zabo, özellikle pist ve alt yapı nedeniyle Büyükşehir yetkililerini kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!