Balık Adası çok değişecek

Büyükşehir, Karamürsel`in ünlü sahil bölgesini cazibe merkezi haline getirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel için büyük önem taşıyan bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Mevcut Balık Adası ile çevresini baştan sona yenileyecek, adeta cazibe merkezi haline getirecek çalışmaların ihalesi yapıldı.

14 FİRMADAN TEKLİF
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihaleye ilgi hayli yoğun oldu. 14 firma teklif verirken, en düşük teklif 4 milyon 184 bin YTL ile Gelişim Yapı´dan geldi. En yüksek teklifin sahibi ise 5 milyon 283 bin YTL İstem Yapı firması oldu. İhaleyi kazanan firma teklif dosyalarının incelenmesinden sonra belli olacak.

YELKEN İSKELESİ DE VAR
Karamürsel Balık Adası ve Yelken İskelesi adıyla çıkılan ihale, adından da anlaşılacağı üzere, balık adasının hemen yanına büyük bir iskele yapılmasını da kapsıyor. Söz konusu iskele, özellikle yatların sahile rahatça yanaşabilmelerini ve korunaklı bir şekilde bulunmalarına imkan tanıyacak. Burada ayrıca halka açık iskele de oluşturulacak. İskelenin çevresi yürüyüş yolu şeklinde inşa edilecek. Uç kısmına ise deniz feneri kurulacak.

1 YILDA TAMAMLANACAK
Balık Adası, sahil yolu ve hemen önündeki sahil şeridini “kentsel tasarım” anlayışıyla bir bütün olarak yenileyecek projede, mevcut balık halinin sahile bağlanmadığı kısmına açılır kapanır bir köprü kurulacak.
İhale kapsamındaki tüm çalışmalar müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 1 yıl içinde tamamlanacak.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ