Bakiler´den dev çadırda etkili sohbet

Ünlü yazar, Türkiye ile Batı arasındaki farkları anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl Doğu Kışla`da kurduğu dev çadırdan yürüttüğü Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Her gün 2 bin 500 kişinin iftar yaptığı dev çadır iftar sonrasında ise Kocaelililerin sosyal ve kültürel etkinliklerinin merkezi haline geldi. Hemen hemen her gün kendi alanında uzman isimlerin konuk olduğu dev çadırda, önceki dün de  araştırmacı-yazar ve şair Yavuz Bülent Bakiler vardı.

İLK EMİR “OKU”
“Türkiye`yi Parçalama Planları” adı altında oldukça etkili bir sohbet gerçekleştiren Yavuz Bülent Bakiler, daha çok Türkiye-Batı ayrımı üzerinde durdu. Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman ile çok sayıda vatandaşın büyük bir ilgiyle dinlediği Bakiler, cehaletle baş etmenin tek çaresinin okumak olduğunu, Kur`an-ı Kerim`in ilk emrinin de “oku” olduğunu söyledi.

AVRUPALILARDAN FARKIMIZ
Türkiye`nin batıdan geri kalması konusuna değinen Yavuz Bülent Bakiler, “Bununla baş etmenin tek çaresi çocuklarımızı okutmaktır. Başta Kur`an-ı Kerim olmak üzere kitap olmaktır. Okudukça muhteşemliğini anlarsınız. Avrupalı ile Türk arasındaki en büyük fark okuma oranının biz de çok düşük olmasıdır” dedi. Yavuz Bülent Bakiler, ayrıca Avrupalılar`ın okuma alışkanlığının yanı sıra aklını da kullanmayı iyi bildiğini belirterek, “İmanımızı bir hazine olarak düşünün ve onun bekçisinin de akıl olduğunu unutmayın” ifadesini kullandı.

BATI NEDEN ÖNDE?
Batının temizlik anlamında da önde olduğunu ifade eden Bakiler, “Avrupa ülkelerinde caddeler tertemiz. Neden? Çünkü orada cezalar çok ağır. Orada kimsenin adamı yok. Herkese eşit davranılıyor. Biri bir hata yaptıysa, her ne mevkide olursa olsun sonucuna katlanıyor. İşte bunun için de başarılı oluyorlar” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!