Bakan´dan ´Hayat umuttur´a destek

Büyükşehir Belediyesi özürlü ve hükümlülerle ilgili projesini Bakan Çubukçu´ya tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin özürlü ve hükümlüleri hayata kazandırmak amacıyla başlattığı “Hayat umuttur” projesi Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu`ya tanıtıldı. Projenin Türkiye`de bir ilk olduğunu söyleyen Bakan Çubukçu, özürlü ve engellileri hayata kazandırmak adına yapılan çalışma nedeniyle Büyükşehir Belediyesi`ni kutladı.

TÜRKİYE`DE BİR İLK
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere önceki gün Kocaeli`ne gelen Bakan Çubukçu, Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`ni ziyaret etti. Burada Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Bakan Çubukçu`ya hazırlanan “Hayat Umuttur” projesinin tanıtımıni yapdı. Şeker tanıtım sırasında, “Belediyecilik anlayışımızda önce insan felsefesi ile hareket ederek, sosyal belediyeciliği ön plana çıkardık. İnsanlarımızın yaralarını sarmayı ve onları topluma yararlı bireyler haline getirmeyi kendimize hedef seçtik” dedi. Bakan Çubukçu`nun Gülen Yüzler ziyaretine, Vali Erdal Ata ve eşi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, AK Parti İl Başkanı vekili Zeki Aygün ile belediye yetkilileri katıldı.

60 ÖZÜRLÜ VE 20 HÜKÜMLÜ
Başkan Vekili Şeker, “Hayat umuttur” projesi ile 60 özürlü ve 20 eski hükümlüye 5 aylık kurs verileceğini söyledi. Özürlü ve hükümlülere meslek olarak sekreterlik ve büro yönetimi öğretilecek. İlyas Şeker, “Amacımız özürlülerin ve eski hükümlülerin ekonomik özgürlüğünü elde etmesidir. Onların topluma yeniden kazandırılmasıdır. Bunu kendimize asli görev olarak kabul ediyoruz” sözleri ile Büyükşehir Belediyesi`nin bu konudaki politikasını anlattı.

BAKAN`DAN TEŞEKKÜR
Projeyi oldukça beğenen ve büyük mutluluk duyan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sosyal belediyecilik adına yapılan bu çalışmanın Türkiye`de ilk olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR`a teşekkür etti. Hükümet olarak özürlüler için üretilen politikaya çok ciddi baktıklarını belirten Çubukçu, ”Maalesef özürlüler genel müdürlüğümüzün taşra teşkilatları yok. Özürlülerin sorunlarını bir bakanlık çözemez. Bu sorun ulusal bir projeyle çözülür. Devlete ne kadar iş düşüyorsa vatandaşa, özel sektöre ve belediyelere de aynı işler düşmektedir. Önem verdiğimiz özürlülere iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Onlara eşit iş ve yaşam imkanı verilmelidir. Bu imkanlardan yararlanabilmeleri için özürlünün eğitimine önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

KAĞIT TALİMATI
Brifingin ardından Bakan Çubukçu ve beraberindeki heyet Gülen Yüzler fabrikasını gezerek burada engelliler tarafından gerçekleştirilen ürünleri ve çalışmaları inceledi.Merkezin grafik tasarım, terzihane, dikiş atölyesi ve derslik çalışmalarını gezen Bakan Çubukçu, özürlü gençlerden Yalçın Demirel tarafından hazırlanan derginin tasarımını çok beğendi. Bakan Çubukcu, özürlü fabrikasında üretilen fotokopi kağıdının okullarda ve resmi kurumlarda kullanılması için talimat verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!