Bakan Pepe´den işadamlarına teşekkür

Kocaeli´nde işadamları gecesinde Pakistan´a 2 milyon dolar para toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan Çadırı`nda “Kahve Tadında Sohbetler” adlı söyleşi yapan TRT`nin İftar Programı Sunucusu Dr. Senai Demirci`nin izleyen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli`li işadamlarına Pakistan`a topladıkları 2 milyon dolar yardım için teşekkür etti.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TRT`de yaptığı İftar Programı ile adını duyuran Dr. Senai Demirci`nin sohbet toplantısına ilgi yoğundu. Söyleşiye Bakan Osman PEPE, Kocaeli Valisi Erdal ATA,  AK Parti İl Başkanı Fikri IŞIK, Saraybahçe Belediye Başkanı H. Vehbi YENİCE, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah GÖKTÜRK, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser USTAOĞLU, İzmit eski Belediye Başkanı Necati GENÇOĞLU katıldı.

“İSRAFTAN KAÇININ” ÇAĞRISI
Dr. Senai Demirci konuşmasına, insanların israftan kaçınmasını istedi. Çöpe atılan yiyeceklerin Afrika kıta ını doyuracak boyutta olduğunun altını çizen Demirci, “Allah`ın vermiş olduğu nimetlere şükür etmeliğiz ve bunları müsrifce kullanmamalıyız. Değerlerini çok iyi bilmeliyiz. Unutmayın, bizim çöpe attığımız bazı şeylere ihtiyacı olanları doyurabilir, açlıktan kurtarabilir” dedi.

BAKAN MEMNUN
Sinai Demirci`nin kürsüye çağırdığını Çevre ve Orman Bakanı Osman PEPE ise oldukça neşeli gözüktü. Çocukluk anılarını anlatması istenen Bakan Pepe,  “Bu akşam İzmit`e hayırlı bir iş için geldik. Pakistan`a yardım için Kocaeli`li işadamlarıyla buluştuk. Toplam 2 milyon dolarlık bir yardım toplandı. Katılamayan iş adamlarımızın göndereceği katkılarla bu rakamın 5 milyon dolara çıkacağına inanıyorum” dedi.

BAKAN ANISINI ANLATTI
Bakan Pepe, daha sonra çocuklukta yaşadığı anısını anlattı. Pepe, “Camilerde ezan okunurken koşarak ev büyüklerine haber verirdik. Fakat dedem ve ninem orucunu açmazdı. Çünkü ‘bizim camide henüz okunmaya başlamadı` diyerek, kendi mahallemizin veya köyümüzün camisinin imamını ezan okuması için beklerdi. O günlerde Ramazan bir başka güzel kutlanırdı” dedi. Bakan Pepe, Demirci`ye günün anısına bir plaket verirken Vali Ata çiçek verdi. Söyleşi sonrası Senai DEMİRCİ kitaplarını imzaladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!