Bağırganlı da balıkçılar sezonu açtı

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Kandıra´nın Bağırganlı Balıkçı Barınağı´nda 80 balıkçı teknesi, törenle sezonu açtı. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, kentin her köşesine hizmet götürdüklerini belirterek, “Sizler istemekten, bizler hizmet yapmaktan yorulmayacağız” dedi.

BEREKET TEMENNİSİ
Bağırganlı Balıkçı Barınağı´nın mezat alanında gerçekleştirilen av sezonu açılış törenine ilgi oldukça fazlaydı. Törene, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan, Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cengiz Tuncay, İlçe Tarım Su Ürünleri Mühendisi Murat Coşkun ve vatandaşlar katıldı. Balıkçılar ise törene aileleri ile birlikte gelip, herkes bereketli av sezonu temennisinde bulundu.

TURİZM HİZMETLERİ
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, bölgeye yapılan turizm hizmetlerini anlattı. Şeker, “Büyükşehir olara göreve gelir gelmez Kocaeli´nin yayla ve deniz turizmini ön plana çıkaracak çalışmalar yaptık. Kandıra´nın Kefken, Kerpe ve Bağırganlı sahil kısmı önemli turizm bölgeleri. Önce Hayat Kurtarma Timi kurduk. İnsanlarımızın daha güvenli şekilde tatil yapmalarını sağlamak istedik. 2004 yılından bugüne kadar 420 kişi boğulmak üzereyken kurtarıldı. Bu yıl ise 81 kişi kurtarılarak, hayata döndürüldü. Bu çok büyük bir başarıdır” diye konuştu.

“HİZMETTEN YORULMAYIZ”
Hizmet etmekten hiçbir zaman yakınmayacaklarını anlatan İlyas Şeker, “Siz isteyeceksiniz, biz de yapacağız. Biz bunun için buradayız. Siz istemekten, biz de yapmaktan yorulmayacağız. Durmak yok, yorulmak yok, yola devam. Kocaeli yeni yeni hizmetler bekliyor. Her şey yenilendi. Yenilenmeye de devam edecek. Kefken, Kerpe, Bağırganlı, Kumcağız, yapacağımız hizmetlerle en güzel tatil yöreleri haline gelecek” dedi. Şeker balıkçılara bereketli av sezonu dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından Şeker ve davetliler, temsili olarak tekneyle tur atıp, balık sezonunun açılışını yaptılar. Daha sonra, törene katılanlara ikramda bulunuldu.