Ay Işığına Takdir Hediyesi

İlköğretim okullarında takdirname alan 104 öksüz ve yoksul öğrenci ödüllendirildi

Kocaeli`nde bulunan ilköğretim okullarında geçen yıl taktirname ile bir üst sınıfa geçen öksüz ve yoksul 104 öğrenciye, Ay Işığı Derneği tarafından bisiklet dağıtıldı. Törende bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tür insanların haklarını yiyenlerin iki yakası bir araya gelmez. Ben böyle hayırlı bir iş için gerekirse hamallık bile yaparım” dedi.

104 ÇOCUĞA BİSİKLET
İl genelinde belirlenen ve sınıflarını geçen yıl taktirname ile geçen 104 yoksul ve öksüz çocuk için Ay Işığı Derneği`nde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Ay Işığı Derneği Başkanı Murat Çakmak, çocukların başarılarını paylaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, üzüntüler, acılar paylaşıldıkça azalır. Biz çocuklarımızın mutluluğunun çoğalmasını istedik. Ay Işığı ekibi olarak, ay misali gibiyiz. Çalışmalarımızla karanlığı aydınlatıyoruz” dedi.

“İNSANLAR DÜNYADA AKTÖR”
Törende konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yoksulluğun kimsenin kaderi olmaması gerektiğini söyledi. Yoksullara ve öksüzlere sahip çıkılmasını isteyen Karaosmanoğlu, “Birbirimizin sevinçlerine de, üzüntülerine de ortak olmalıyız. Bunlar bizim insanlık görevimiz ve yerine getirmeliyiz. Unutmayalım dünyada zenginde vardır, yoksulda vardır. Bu olay kaderin bir cilvesidir. Biz insanlar bu dünyada aktör gibiyiz. Dünya sahne, biz içinde verilen rolleri oynuyoruz. Bu oyunu oynarken insanlığımızı unutmamalıyız. En büyük sorumluluğumuz, yoksula, kimsesize sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

ÖKSÜZ HAKKI YİYENLERE SİTEM
Dünyadaki silahlanmanın kaldırılması gerektiğini, bunun bitmesi halinde  açlığın ortadan kalkacağını belirten Karaosmanoğlu, “Fırsatları iyi değerlendirip, mutluluğa döndürmeliyiz. Yetimin hakkını alanın, yiyenin iki yakası bir araya gelmez. Bu milletin, bu yoksul ve öksüzlerin malına göz dikenler iyi bilmeli ki, servetler geçicidir. Hesabı bir gün sorulur, boğazında kalır” uyarısında bulundu.

“HAMALLIK BİLE YAPARIM”
Kaynakların iyi kullanılmasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu tür dernek ve vakıflara sahip çıkılması gerektiğini, derneğinde yuva kuracak olan yoksullara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Karaosmanoğlu, “İnanın yoksullarla birlikte olunca seviniyorum. Çünkü onların derdini paylaşıp, yüklerini hafiflettiğimi hissediyorum. Dernekten şu an 400 aileye yardım ediliyor. Hedef 800 aile olmalı. İnsanların sarhoş, serseri, ne olduğu önemli değil. Eğer yardıma ihtiyacı varsa herkes o insanın yardımına koşmalı. Bakın bu derneğe sahip çıkmalıyız. Herkes elinden geleni yapmalı. Ben gerekirse bu insanlara, bu derneğe faydalı olacaksa, böyle hayırlı bir iş için gerekirse hamallık bile yaparım” dedi.


Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Mehmetçik İlköğretim Okulu`nda bu yıl 5. sınıfa geçen Canan Altınkaynak isimli öğrenciye bisikletini verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!