Atletlerimiz Kırşehir´den de lider döndü

Büyükşehir atletleri Kırşehir´den istediği sonucu aldı, İstanbul´da yapılacak final yarışları için büyük avantaj elde etti

Türkiye Atletizm Kros Ligi`nde şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilen Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Atletizm Takımı, Kırşehir`de gerçekleşen 3. kademe müsabakalarında aldığı sonuçlarla, ülkemizi Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası`nda temsil etmeye çok yaklaştı.


 
PUAN FARKI 19 OLDU
Bir önceki müsabakaların yapıldığı Amasya`da, en ciddi rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne 7 puan fark atarak liderlik koltuğuna oturan Büyükşehir Kağıtspor, Kırşehir`de yapılan müsabakalar sonrasında 12 puan fark daha yaptı ve toplamda puan farkını 19`a çıkardı. Takımımız böylece 11 Şubat`ta İstanbul`da yapılacak olan final müsabakaları öncesinde büyük bir avantaj elde etti.

BİZİMKİLER PEŞ PEŞE
Hafta sonunda Kırşehir`de yapılan yarışlarda Fatih Bilgiç 3, Selahattin Selçuk 4, Bekir Karayel 5, Satılmış Atmaca 6, Mehmet Çağlayan 7 ve Abdil Ceylan 8. sıraları peş peşe bitirerek Büyükşehir Kağıtspor`a 18 puan kazandırdı. Bu sonuçların ardından genel klasmanda puanını 36 yapan Büyükşehir Kağıtspor liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken, 55 puana yükselen en yakın takipçisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne 19 puan fark atmış oldu.

FİNAL YARIŞI İSTANBUL`DA
Türkiye Kros Ligi, 11 Şubat tarihinde İstanbul`da yapılan final müsabakaları ile son bulacak. Final yarışlarına 19 puanlık farkla avantajlı bir şekilde giren Büyükşehir Kağıtspor, büyük bir talihsizlik yaşanmaması durumunda, lig şampiyonluğunu ilan edecek.

BAYANLAR YİNE İKİNCİ
Yine aynı yarışların Yıldız bayanlar kategorisinde mücadele eden Büyükşehir Kağıtspor, Emlakbank TOKİ takımının ardından ikinci olarak şampiyonluğa ortak olduğunu gösterdi. Büyükşehir Kağıtspor`lu bayan atletler 6, 8 ve 11. sıraları alırken, toplamda 52 puana ulaştı. Lider Emlakbank TOKİ ise, 2, 3 ve 15 numaralı sıraları elde ederek toplamda 37 puana çıktı. En az puanı olan takımın üst sırayı elde ettiği atletizm liginin bayanlar kategorisinde temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor`un şampiyonluk şansı az görülürken, Büyükşehir Kağıtspor atletizm antrenörleri bu kulvardaki şampiyonluk şanslarının az olmasını güçlü sporcuları Merve Demir`in sakat olmasına bağladı. 

“HEDEFE ÇOK YAKINIZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Atletizm Takımı Branş Sorumlusu Barbaros Fıral, baş antrenör Suat Tümer, antrenörler Zafer Köklü ve Gürel Karslı, kros ligi şampiyonluğundan emin. Zirveye çok yaklaştıklarını ifade eden Barbaros Fıral, “Kırşehir`de yapılan yarışlar sonrasında hedeflediğimiz puanları alarak ikinci İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile aramızdaki puan farkını iyice açtık. İstanbul`da yapılacak final yarışlarında da aynı performansı göstererek ligi şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Kros ligine başlarken koyduğumuz şampiyonluk hedefine çok yakın olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Büyük bir aksilik olmazsa ülkemizi gelecek yıl Avrupa Kulüpler Şampiyonası`nda Büyükşehir Kağıtspor temsil edecek” dedi. Fıral ayrıca, İstanbul`da yapılacak olan final müsabakalarına İzmit`ten katılımın çok fazla olacağını belirterek, “bayram havasında yarış” beklediklerini kaydetti.

 

Not: Atletizm liginde puanlar sporcu geliş sırasına göre veriliyor ve en az puanı çıkartan, yani en iyi dereceleri yapan takım ipi göğüsleyen taraf oluyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!