Atıl durumdan film platosuna

Uluslar arası Fuar Merkezi 41 bin YTL`ye Umut Film`e kiralandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda kalan Eski Gölcük Yolu üzerindeki Uluslar arası Fuar Merkezi´ni aylık 41 bin YTL´ye Umut Film´e kiraladı. 82  bin metrekare alan üzerine kurulu olan  yapı bundan böyle film platosu olarak hizmet verecek.  Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi için dün Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında bir ihale gerçekleştirdi.. Muhammen bedeli 10 bin YTL olan ihalede açık arttırma usulü kullanıldı. İhaleye İstanbul´dan üç film şirketi teklif verdi. Ancak bir firmanın şartnameye uymaması nedeniyle ihale iki firma arasında geçti.

 

AYLIK 41 BİN YTL GELİR GETİRECEK
Büyükşehir Belediyesi atıl durumda olan bir Büyükşehir yatırımını daha hayata kazandırdı. Eski Gölcük Yolu üzerindeki Uluslar arası Fuar Merkezi bundan böyle film platosu olarak kullanılacak. Alan Türkiye´nin dört bir yanından film yapımcılarına ev sahipliği yaparken, bir yandan da para kazandıran yatırım aracı haline gelecek.

İKİ FİRMA TEKLİFLERİ İLE YARIŞTI
Büyükşehir Belediyesi´nin dün gerçekleştirdiği ihaleye İstanbullu üç firma katıldı. Bayraktar, Umut ve 5. boyut film şirketleri Uluslar arası Fuar Merkezi´ne talip oldu. Ancak Bayraktar firmasının ihale şartnamesine uymaması nedeniyle ihale diğer iki firma arasında gerçekleşti. Muhammen bedeli 10 bin YTL olan ihalede iki firma uzun süre verdikleri tekliflerle birbiriyle yarıştı. Sonuçta Umut film şirketi verdiği aylık 41 bin YTL´lik fiyatla ihaleyi aldı.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
1998 yılında hizmete giren Uluslar arası Fuar Merkezi´nde bugüne kadar birçok uluslar arası fuar düzenlendi. Ancak alan yılın büyük bir bölümünü atıl durumda geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi´nin yeniden canlandırılması için uzun zamandan beri çalışmalarını yürütüyordu. Yapılan ihale ile Fuar Merkezi film sanayinin cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!