Atalarının topraklarını görecekler

Başkan sözünü tuttu, Karamürsel´den 15 köylü Bosna´ya gönderildi

Bosna Hersek`den 123 yıl önce göç edip Türkiye`ye gelen ve Karamürsel`e yerleşen Boşnakların torunları, bir asırlık hasret için bugün dedelerinin doğduğu toprakları görmeye gitti. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ziyaret gezisine, Karamürsel`in Semetler ve Taşağıl köylerinden 15 köylü katıldı.

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sınırlarının genişlemesinden ardından ilçe ve köyleri gezip, dert dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel`in Semetler ve Taşağıl köylülerine verdiği sözü tuttu. Başkan`ın ziyareti sırasında atalarının doğduğu toprakları hiç görmediklerini, kendi olanakları ile bunu yapamayacaklarını belirten köylüler, yardım talep etmişti. Verdiği sözü yerine getiren Başkan Karaosmanoğlu,  köylülerden oluşan 15 kişilik grubu dün Bosna`ya yolcu etti.

ASIRLIK HASRET
Yaklaşık 123 yıl önce göç edip geldikleri Türkiye`de Karamürsel`in Taşağıl ve Semetler köylerine yerleşen Boşnaklar, bir daha geri dönmedi. Atalarının doğduğu toprakları bir türlü unutmayan köylüler, bir asırdan beri içlerinde yanıp tutuşan ata topraklarını görme özlemini nihayet giderdi. Kendi olanakları ile bu yolculuğu yapamayacak olan köylülere Büyükşehir Belediyesi öncülük yaptı. Köylülerden oluşan 15 kişilik grup, Bosna`da 4 gün kalacak.

NİHAT ERGÜN DE EŞLİK ETTİ
Semetler ve Taşağıl köylerinden Şükrü Akkanat, Nazım Gümüşalan, Nevzat Akkanat, Zaim Soyubelli, Fahrettin Özfidan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Soyubelli, Galip Akkanat, Cavit Yılmaz, İbrahim Aslanpay, Emin Soygeniş, Muammer Yılmaz, Sabit Ekin, Sabri Yücebaş ve Hüseyin Aygün geziye katıldı. Köylülerin gezisine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, İl Başkanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Zekai İren de katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!