Asri Mezarlık çevresinde 3 koldan çalışma var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Bekirpaşa bölgesinde bulunan Asri Mezarlık çevresinde başlattığı geniş çaplı çalışmalara hız verdi.

AKÇAKOCA`YA BAĞLANTI YOLU
Bölgedeki çalışmaların en önemlilerinden biri, mezarlığın üstünden geçen ve Akçakoca Konutları`na ulaşımı sağlayan eski yolda yapılıyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yolun genişliğinin 20 metreye çıkarılması, meyilli bölgelerin ise istinat duvarı ile korunması hedefleniyor. Yetkililer, çalışmaları önümüzdeki ay tamamlayacaklarını ifade ediyor.

MERDİVEN YAPIMI SÜRÜYOR
Mezarlıklar arasında vatandaşların rahat hareket edebilmesi için başlatılan merdiven ve yol yapma çalışmaları da sürüyor. Şu ana kadar 200 metrelik merdiven yaptıklarını belirten yetkililer, bazı bölgelerdeki toprak kaymalarını önlemek için perde beton takviyesi kullandıklarını hatırlatıyor.

ESKİ İSTANBUL YOLU GENİŞLETİLİYOR
Gündoğdu Kalıcı Konutları ile Umuttepe Yolu güzergahında bulunan ancak trafik yoğunluğunu karşılamakta zorlanan Eski İstanbul Yolu`nda, bir süre önce başlatılan yol genişletme ve taş duvar çalışmaları da hızlı ilerliyor. Çalışmalar sayesinde yol genişliğinin yaklaşık 5 metre arttığı ifade edilirken, halen taş duvar örülmesine devam edildiği kaydediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!