Arslanbey´de halaylı, türkülü tören

Beldeye doğalgaz verilmesini temsilen yapılan meşale yakma töreni renkli görüntülere sahne oldu

Beldeleri doğalgazla buluşturmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, en renkli törenlerinden birini 26.03.2006 Pazar günü Arslanbey`de gerçekleştirdi. Atakent Konutları bölgesinde düzenlenen meşale yakma töreni öncesinde protokol mensupları türküler eşliğinde halay çekerken, çocuklar kendilerine dağıtılan plastik top ve şapkalarla hayli mutlu oldu.

GÜNEŞLİ HAVADA BÜYÜK İLGİ

Oldukça güzel, güneşli bir havada yapılan törene siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve belediye yöneticilerinin yanı sıra ev hanımları ve çocukların ilgisi yoğun oldu.

Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencilerinin mini konseriyle başlayan törenin ilk konuşmasını İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaptı. Arslanbey beldesinin de içinde bulunduğu Etap2-B bölgesinde toplam 6 trilyonluk çalışma yaptıklarının altını çizen Erdoğan, Arslanbey`de yaklaşık 12 km hat çalışması ve 280 adet servis kutusu montajı yaptıklarını anlattı. Erdoğan beldede potansiyel abone sayısının 3 bin 300 olmasına rağmen, mevcut abone sayısının 800, gaz kullanıcı sayısının ise 200`de kaldığını dile getirdi.

“TELEFERİK İSTİYORUZ”

Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz ise, beldesine doğalgaz gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Daha sonra konuyu teleferiğe getiren Başkan Yılmaz, belde halkının ve kendisinin Kartepe`den şehre iniş çıkışı kolaylaştıracak teleferiğe büyük önem verdiklerini, proje halindeki teleferiğin bir ayağının Arslanbey`in yukarı bölümünde kalan köylerde bulunması gerektiğini söyledi. “Arslanbey`den Kartepe`ye teleferik istiyorum” diyen Fahrettin Yılmaz, “Arslanbey büyüyor. Turizme biz de katkı sunmak isteriz. Ama önce vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmalıyız. Teleferik bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

“ÇAMUR İÇİNDE ALDIK”

Törenin son konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, Arslanbey`i girilemez, çamur içinde, perişan bir vaziyetteyken aldıklarını ve yaptıkları çalışmayla hayal bile edilemeyecek hale getirdiklerini söyledi. İyi niyetli her vatandaşın Türkiye`de yaşanan istikrarın ve gelişimin farkında olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Yaptığımız bütün hizmetlerin mimarı Başbakanımızdır. Bizi yetkilendiren, kaynak ve güç veren Başbakanımıza hepiniz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

İZGAZ`ı 500 trilyon borçla devraldıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Onlar 10 yılda 500 trilyon lira harcayarak 80 bin abone yaptılar. Biz 1.5 yılda 30 trilyon lira harcayarak 100 bin abone yaptık. Bunları iyi hesaplayın. Biz şimdi hem eski yönetimin borcunu ödüyor hem de tek kuruş kredi kullanmadan, borç yapmadan yeni yatırımlar yapıyoruz. Sizlere helal olsun. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Ancak yaptığımız çalışmalara sahip çıkın. Sizler için daha çok çalışacağız, çok işimiz var.” Başkan Karaosmanoğlu ve törene katılan protokol üyeleri daha sonra beldeye doğalgaz getirilmesini temsil eden meşaleyi hep birlikte ateşlerken, törenin ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran, çocuklara ise İZGAZ logolu toplar dağıtıldı.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!