Anneler Günü´ne KO-MEK kutlaması

Anneler Günü nedeniyle KO-MEK tarafından organize edilen “Anne” konulu şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren şiirlerin sahiplerine ödülleri törenle verildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yılın 365 gününü annelere hediye etmek gerektiğini söyledi.

HER GÜN ANNELER GÜNÜ
KO-MEK tarafından Karşıyaka Kültür Merkezi´nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, AK Parti milletvekili aday adayı Gülser Ustaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada, “Her gün, her an annelerimizin günüdür” dedi. Karaosmanoğlu, insanın bir çok özelliklerle donatıldığını, bunlardan bazılarının etkileyen etkilenen, seven sevilen, sevilmeye ihtiyaç hisseden ve paylaşabilen özelliklerinin olduğunu hatırlattı.

ANNELER SIĞINAĞIMIZDIR
Yaş aramaksızın her insan için annelerin en güvenli ve en huzurlu sığınak olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, “Kimi zaman sırdaşımız, kimi zaman dert ortağımız onlardır. Yaşımız ne olursa olsun, onların özünde hiç büyümeyiz. Aynı doğrulukta 60 yaşına gelsek bile onları sığınacak liman olarak görürüz. Ama annelerimizi hatırlarken, babalarımızı da unutmamalıyız” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirmesini Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Yaygın Eğitim Müdürü Hikmet Yıldırım ve KO-MEK Genel Koordinatör Yardımcısı Muhammet Hüküm´den oluşan komisyon yaptı. Deneme dalında Melek Kocatürk birinci, Arzu Kayacan ikinci, Emine Yunusoğlu ise üçüncü oldu. Şiir dalında ise Enfal Tutuk birinci, Melek Bayram ikinci, Saadet Kılıç ise üçüncülüğü kazandı. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

ÖĞRENCİLER DE ÖDÜL ALDI
Tören sırasında Özel Muhsinler Eğitim Kurumu tarafından öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında da dereceye girenlere ödül verildi. Şiir dalında Tuğba Şeker birinci, İsmail Furkan Ok ikinci, Semra Öztürk üçüncü olurken, kompozisyon dalında Beyza Toy birinci, Ebru Yücel ikinci ve Pervin Uçar üçüncülüğü elde etti. Program, Müzik Öğretmeni Güler Uygun´ un bağlama eşliğinde seslendirdiği türkülerle son buldu.