Ankara´da ana konu ulaşım

Başkan Karaosmanoğlu, Karayolları Genel Müdürü ile D-100 ve D-130´daki sıkıntıları konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ankara`daki temaslarının ikinci ayağında yine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ana eksenini Karayolları Genel Müdürlüğü`nün ilimizdeki çalışmaları ve eksiklerin tamamlanması oluştururken, Başkan Karaosmanoğlu TBMM Başkanı Arınç ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Karahanoğlu Paşa ile de görüşme fırsatı yakaladı. 

KÖRFEZ-GEBZE GEÇİŞİ
Başkan Karaosmanoğlu`nun Genel Sekreter Münir Karaloğlu ile birlikte gerçekleştirdiği Başkent temaslarında, Karayolları Genel Müdür Vekili Mehmet Cahit Turhan ile de bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu ziyarette D-100 karayolu güzergahında yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekerek, bir an önce tamamlanması konusundaki talebini iletti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genel müdür vekili Turhan ise, Körfez-Hereke-Gebze hattındaki çalışmaların ödenek konusundaki sıkıntılar nedeniyle yarım kaldığını söyledi. Bunun üzerine bölgenin çektiği sıkıntıların büyüklüğünü bir kez daha vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, Körfez geçişinin bir an önce tamamlanması için kendilerinin de katkıya hazır olduğunu ifade etti.

“SİZ YAPIN, BİZ DESTEK VERECEĞİZ”
Karaosmanoğlu, “Eğer Karayolları 2006 programına Tütünçiftlik-Ağadere viyadüğünü alır ve ihaleye çıkarsa, biz de Karayolları`nın yapması gereken Kaşkaldere viyadüğünü programımıza alabiliriz. Böylelikle güzergah üzerindeki tüm sorunu hep birlikte ve kısa sürede ortadan kaldırmış oluruz” teklifinde bulundu. Tekliften memnuniyet duyduğunu açıklayan Turhan, konuyu bakanlık yetkilileri ile görüşeceğini kaydetti.

D-130`DAKİ KAVŞAKLAR
Ziyarette D-130 üzerindeki çalışmalar da ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu, bölge halkının çalışmalar nedeniyle uzun süredir büyük sıkıntı çektiğini hatırlatarak, İzmit-Yalova güzergahında yürütülen çalışmaların bir an önce bitirilmesinin önemini aktardı. Karaosmanoğlu özelde ise Yüzbaşılar kavşağına başlanmasını, Gölcük İhsaniye`deki köprülü kavşağının bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Turhan ise sıkıntının farkında olduklarını, G1 ve G2 olarak adlandırılan bölgelerdeki çalışmaların tamamlanması konusunu da Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile paylaşacaklarını aktardı. Ece ayrıca, Büyükşehir Belediyesi`nin Karayolları`nın faaliyet sahasına giren bölgelerde gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu`na şükranlarını sundu.

SEKA YANINDAKİ DMO`NUN DEVRİ
Ankara`daki bir diğer durak, Devlet Malzeme Ofisi`ydi. DMO`da genel müdür Faik Ceceli`yle gerçekleştirilen görüşmede konu ise, SEKA Parkı Projesi`nin 2. etabında yer alan ve ulaşım merkezi olarak yapılması düşünülen DMO`nun yeri oldu. 20 dönümlük mevcut arazinin Büyükşehir Belediyesi`ne devri konusundaki gelişmeler hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu`na, genel müdür Ceceli, “Maliye Bakanlığı`nın onayına sunduk. Yazışmalar sürüyor” yanıtını verdi.

DONANMA ZİYARETİ
Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Karaloğlu, Ankara temaslarında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu`nu da ziyareti ihmal etmedi. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin Kocaeli`nde uyguladığı ve uygulayacağı projeler hakkında genel bilgiler verdi. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu ile yapılan görüşmede ise, İzmit körfezinin kirlilikten korunması konusu gündeme geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi`nin bu konuda iş birliği yapması kararı alındı.

ARINÇ`A BÜYÜKŞEHİR TEŞEKKÜRÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TBMM`de de önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Meclis başkanı Bülent Arınç`ı makamında ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin sınırlarında yaşanan değişim hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, Arınç`ın şahsında kanunun kabul etmesine katkı veren herkese teşekkürlerini sundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!