Amsterdam´dan Büyükşehir´e övgü

Amsterdam Belediye Başkanı Cohen, maddi katkı sağladıkları İtfaiye ve Gülen Yüzler`de gerçekleştirilen çalışmalardan etkilendiğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, davetlisi olarak ilimizde bulunan Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen ve beraberindeki heyete Büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli birimlerini gezdirdi. Önce İtfaiye Teşkilatı, ardından da Gülen Yüzler´i ziyaret eden konuk belediye başkanı, gerçekleştirilen çalışmalardan son derece etkilendiğini söyledi.

İLK DURAK İTFAİYE
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile Cohen, iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının ardından ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığı´na gitti. İtfaiye erleri tarafından törenle karşılanan başkanlar, daha sonra İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan´ın birimle ilgili verdiği brifingi dinledi.

PEHLİVAN´DAN BRİFİNG
Pehlivan, 17 Ağustos depreminin ardından Hollanda´nın itfaiyeye verdiği maddi destek sayesinde 17 adet araç aldıklarını kaydetti. Bu yardımla Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesinin Marmara Bölgesi´ndeki en önemli teşkilatlanmalardan biri haline geldiğine dikkat çeken Pehlivan, itfaiye erlerinin Avrupa´da eğitim aldıklarını söyledi. Pehlivan ayrıca, yurt dışında eğitim gören personelin Türkiye´nin çeşitli belediyelerindeki itfaiyecileri yetiştirdiğini vurguladı.

ACİL YARDIM PROGRAMI
Polis 112, Acil Yardım ve İtfaiye İşbirliği ile Acil Yardım Programı başlattıklarını kaydeden Pehlivan, bu sayede tehlikeli durumlarda polis, sağlık ekibi ve kendilerinin aynı anda olaya müdahale edebildiklerini bildirdi. Pehlivan Gönüllü İtfaiyecilik Programını başlattıklarını ve bu programla birçok gence ilk yardım ve pratik itfaiyecilik bilgileri verdiklerini aktardı. Pehlivan ayrıca, Büyükşehir Belediye İtfaiyesinin ortak dil programı ile uluslar arası terimler konusunda eğitim gördüğünü de sözlerine ekledi.

“ÇOK ETKİLENDİM”
Büyükşehir İtfaiyesinin çalışmalarından etkilendiğini söyleyen Başkan Cohen ise, “17 Ağustos depreminin ardından itfaiyeye yaptığımız yardımların son derece önemli yerlerde kullanıldığını görüyorum. İyi ki bu yardımı gerçekleştirmişiz” dedi. Cohen özellikle itfaiyenin Acil Yardım Programı konusundaki çalışmasının dikkatini çektiğini ve aynı yönde bir çalışmayı Amsterdam Belediyesi´nde de uygulayabileceklerini kaydetti.

İKİ BAŞKAN HAVADA
Brifingin ardından Başkan Karaosmanoğlu ve Cohen, daire başkanlığının bahçesine çıkarak buradaki itfaiye erleri ile sohbet etti. Cohen ve Karaosmanoğlu bu arada gördükleri itfaiye vincine binerek en üst noktaya kadar yükseldi. İlk kez bir itfaiye vincine bindiğine söyleyen Başkan Cohen, itfaiyecilerin işlerinin son derece zor olduğunu belirtti.
Cohen daha sonra itfaiye erleri ile birlikte Amsterdam Belediyesi´nin sloganı ve arama motoru olan “I amsterdam” pankartıyla poz verdi.

VE GÜLEN YÜZLER
İki belediye başkanı itfaiyedeki temaslarından ardından, iki ülkenin ilk göz ağrısı olan Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi´ne geldi. Kapıda, çalışan engelli personel tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Cohen daha sonra atölyede kendisine verilen brifingi dinledi. Projenin artık kendi çarkını döndürdüğü ve bunun ötesinde 18 bin YTL´lik bir kar elde ettiğini duyan Başkan Cohen, “Burada gördüklerim gerçekten beni çok duygulandırdı. Bu proje iki şehir arasındaki ilk çalışmaydı. Bu projenin bugünkü başarısının altında Büyükşehir Belediyesi´nin sahiplenmesi ve onu ileriye götürmesi yatıyor. Engelliler hem çalışıyor hem de üretmenin keyfini yaşıyor. Proje anlamını bulmuş ve çok ilerlemiş” dedi.

BAŞKANA VE ENGELLİLERE TEŞEKKÜR
Brifingin ardından iki başkan Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde yapılan yeni dikimevini de gezdi. Cohen üretime kazandırdıkları için engellilere teşekkür ederken, dikimevindeki modern aletler Cohen´in ilgisini çekti. Konuk başkan, Başkan Karaosmanoğlu´nu projeye böyle bir destek verdiği için kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!