Ambulans komuta merkezi kuruldu

Büyükşehir Belediyesi, acil olaylara müdahale için özel merkez oluşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali´nin arkasında, ambulans kontrol ve işçi sağlığı merkezi binasını tamamladı. Nisan ayı içinde açılışı yapılacak olan merkez sayesinde, sağlık ihbarlarına anında cevap verilip, ambulanslar tek elden buradan yönlendirilecek.

İKİ KATLI BİNA

Yaşanan acil olaylara müdahale etmek ve ambulansları tek çatı altında toplayarak, yönlendirmek için yapılan merkezin binası tamamlandı. Diş cephesi boyanıp, camları takılan bina, Nisan ayı içinde hizmete açılacak. Binanın hizmete girmesi ile birlikte, olaylara daha çabuk ve zamanında müdahale edilebilecek. Yaklaşık 3 dönüm arazi üzerindeki iki katlı binada, ambulans kontrol merkezi , işçi sağlığı merkezi ve laboratuar bulunuyor.

ACİL OLAYLARA MÜDAHALE

Kurulan merkez, özellikle bölgemizde yaşanan trafik kazaları, boğulma olayları, intihar girişimleri, kalp krizleri, iş kazaları, doğal afetler gibi bir çok olaya acil müdahalede aktif rol üstlenecek. Ambulanslar buradaki merkezden yönlendirileceği için, olay yerine gecikme sorunu yaşanmayacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, “Bu merkez sayesinde her türlü sağlık sorunu, kaza ve doğal afetlerde insanların yardımına zamanında gidilecek” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!