Amatörler bir kez daha sevindi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2. amatör spor kulüplerine 2. kez malzeme yardımı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine malzeme yardımını sürdürüyor. dün akşam Olimpik Buz Sporları Tesislerinde düzenlenen törene katılan 2. amatör spor kulübü yöneticileri, Büyükşehirden 2. kez malzeme almanın mutluluğunu yaşadı.

KIRGIZ VE BATURMAN DA GELDİ
Geçtiğimiz yıl 1 ve 2. amatör spor kulüplerine yaptığı malzeme yardımı ile tüm kulüplerin yükünü hafifleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içinde aynı uygulamaya ilk olarak 2. amatör küme takımlarından başladı. Olimpik Buz Sporları Tesislerinin bahçesinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Eşme Belediye Başkanı Şaban Özer, KASKF Başkanı Rafet Kırgız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, TÜFAD Başkanı Remzi Demirer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Kocaelispor Teknik Direktörü Bülent Baturman ile çok sayıda kulüp yöneticisi hazır bulundu.

AMATÖRLER İÇİN MİLAT
Bu yıl 2. amatör kümede mücadele eden 57 kulübün malzeme yardımı aldığı törende ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine yapılan malzeme yardımı ve tesisleşme çalışmalarını milat olarak değerlendiren Arıcan, “Sporcularımızın daha iyi, daha çağdaş ve daha sağlıklı ortamlarda spor yapmasını istiyoruz. Amacımız gençlerimizi spora teşvik etmektir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MİNİ MİNİKLER LİGİ
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Rafet Kırgız ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor için yapılan yardımların küçümsenmeyecek yardımlar olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin spora ve sporculara yaptığı katkılar nedeniyle, geçtiğimiz günlerde start alan minikler liginin adını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mini Minikler Ligi olarak belirledik. Ancak hiçbir gazetenin bu başlığı attığını göremiyoruz. Lütfen bu ligle ilgili haberleri yaparken bu başlığı kullanalım. Sayın başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu göreve geldiği andan itibaren her zaman amatör sporun ve sporcuların yanında olmuştur. Tüm kulüpler adına kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

“KEYİF ALIYORUZ”
Rafet Kırgız´ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Kırgız´ın sözlerine istinaden, geçen yıl izlediği minikler maçını İtalya Ligindeki İnter takımının maçından daha büyük keyifle izlediğini söyledi. Amatör sporun gönülden, karşılıksız, sahaya yüreğini koyarak yapıldığına dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Kenti yöneten insanlar olarak bizim öncelikli görevlerimiz arasında sporun alt yapısını oluşturmak geliyor. Amatör spora ve sporculara yardım etmekten büyük keyif alıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“BU YARDIMLAR HAKKINIZ”
Kendisinin de fırsat bulduğunda spor yaptığına değinen Karaosmanoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her boş bulduğumuz alana öncelikli olarak spor kompleksi yapmayı planlıyoruz. Küçük, büyük, nizami, gayri nizami sahalar yapıp, tüm halkımızın o alanlarda spor yapmasını arzu etmekteyiz. Bu yardımlar kulüplerimize sadaka değil. Millete ait olan hazineden bunları sağlıyoruz. Bu sizlerin en doğal hakkıdır” yorumunda bulundu.

SALON SPORLARINA DA YAPILACAK
Malzeme yardımlarının yanı sıra tesisleşme hamlelerinin de devam ettiğine dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Orhan Mahallesinde yapmakta olduğumuz spor tesislerinden 7 spor kulübümüz faydalanacak. Buna benzer birçok tesis daha yapacağız. Bu tesisler şehrimizin kalitesini de artıracaktır” ifadesini kullandı.

Malzemelerin kaliteli olması yönünde çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini belirten, “İlimizin çocuklarına kaliteli malzeme giymek yakışır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, futbol dışındaki spor kulüplerine de yardım yapacaklarını ifade etti.

ERENKAYA SPOR TESİSİ İSTEDİ
Başkan Karaosmanoğlu´nun konuşmalarının ardından malzeme dağıtımına geçildi. İlk olarak Kadıköyspor Kulübünün malzemesi verildi. Kadıköyspor yöneticisi Yusuf Erenkaya, malzeme yarımı nedeniyle Büyükşehir yetkililerine teşekkür ederek, Bekirpaşa´da bulunan 12 spor kulübünün tesis sorunu yaşadığını belirtti. Konuyla ilgili olarak Başkan Karaosmanoğlu´ndan destek istedi.

16 KALEM MELZEME VERİLDİ
Takımlara 16´şar adet forma ve şort, 20´şer çift toprak saha için krampon, 25´şer çift tekmelik, 10´ar adet antrenman topu, 2´şer adet maç topu, çoraplarıyla birlikte 20´şer adet seramoni eşofmanı, 20´şer adet takım çantası ve yağmurluk, 25´şer adet penye, iki ayrı renkte 22´şer adet antrenman yeleği, kalecilere 2´şer adet forma, şort, eldiven ve çorap.

MALZEME YARDIMI ALAN KULÜPLER

İZMİT: Acısu Belediyespor, Akmeşespor, Arslanbey GB, Balabanspor, Başaranspor, Bekirderespor, Çubukluspor, Çubuklu Balaspor, Derbent Esnafspor, Eşmespor, Gültepe GB, Hacı Hızır Şafakspor, Kadıköyspor, Karadeniz Çiftlikspor, Kartepespor, Karşıyaka Belediyespor, Kocaeli Güneşspor, Maliyespor, MAP Kavaklıspor, Mertspor, Saraybahçespor, Seymen Karşıyakaspor, Şirintepespor, Turgutspor, Üçtepespor, Üçyol Doğuspor, Yeşilovaspor, Yılmazspor.
GEBZE: Arap Çeşmespor, Balkanspor, Çayırova Fatihspor, Çotanakspor, Darıca Marmaraspor, Diliskelesispor, Gebze GB, Köşklü Çeşmespor, Tavşanlıspor, Tayfunspor, Trakyaspor.
KARAMÜRSEL: Karbarbarosspor, Karakçatspor, Karamürsel İdmanYurdu, Kızderbent Belediyespor, Pazarköyspor, Yalakderespor.
GÖLCÜK: Gölcük GB, Gölcük İdmanyurdu, Halıdere Belediyespor, Kavaklıspor, Yazlıkspor.
KÖRFEZ: Çamlıtepespor, Kirazlıyalı Belediyespor, Yeniyalı Barbarosspor.
DERİNCE: Çınarlıspor, Derince GB, Yavuzspor.
KANDIRA: Yeni Kandıraspor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!