Altınnal özelleşti

Büyükşehir Belediyesi Otel Altınnal´ı 3 milyon 550 bin YTL´ye sattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde bulunan Otel Altınnal`ı cuma günü düzenlenen pazarlık usulü açık ihale ile 3 milyon 550 bin YTL`ye sattı. İki yıldızlı otelin yeni sahibi Çenedağ Oteli`nin sahibi Hasan Kayhan oldu.

BATAĞA SAPLANMIŞTI
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eskiden 3 yıldızlı turistik otel olan Altınnal, arpalık gibi  görülüp, kötü yönetilince yıldızları elinden alınmıştı. Turistik belgesi iptal edilerek, harabeye dönüşen otel, yeni yönetimle beraber toparlanıp, yeniden turistik belge alarak, 2 yıldızlı otele dönüştü. Otelin doluluk oranı düzelip, alıcı bulur hale getirilince, 3 milyon 500 bin YTL bedelle açık artırma usulü satışa çıkarıldı.

TEK TEKLİF
Dün otel binasında yapılan ihaleye sadece Çenedağ Oteli`nin sahibi Hasan Kahya katıldı. Green Park Otel, Ayra İnşaat, Faruk Baştürk ve Erol Yıldırım`ın teklif dosyası almasına rağmen ihaleye katılmaması dikkat çekti. Hasan Kahya, ihale komisyonuna 3 milyon 550 bin YTL`lik teklifini sundu. İhale komisyonu başka teklif olmadığı için söz konusu teklifi kabul ederek, oteli sattı.

HEYECANDAN KONUŞAMADI
İhale sonucu Altınnal Oteli`ni satın alan Hasan Kahya, ihaleye izleyen basın mensuplarının sorularını cevaplamakta zorluk çekti. Çok heyecanlı olduğunu belirten Kahya, “İzmit`in ismi ile özdeşleşmiş Otel Altınnal`ın sahibi olduğum için mutluyum. Heyecan ve sevinçten konuşamıyorum. Böylesine iyi bir işletmeyi biz de daha ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.

20 İÇİNDE DEVREDİLECEK
Yeni yönetimle birlikte Altınnal Otel`in genel müdürlüğünü üstlenip batık durumdan kar eden hale getiren Genel Müdür Fahrettin Kandemir, “Göreve ilk geldiğimiz günlerde burayı satsaydık, tek kuruş alamazdık. İyileştirip sattık ve belediyemize 3 milyon 550 bin YTL kazandırdık. Bu bizim için mutluluk verici bir olaydır. Yeni sahibine hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. İhale şartnamesine göre otel 20 gün içinde yeni sahibine devredilecek. Otelin yeni işletmecisi olan Hasan Kahya oteli şubat ayı itibariyle işletmeye başlayacaklarını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!