Alo Kitap kampanyasına Ayşe öğretmenden 35 roman

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin “Kitabını Paylaş” sloganıyla başlattığı “Alo Kitap” kampanyasına vatandaş desteği sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`ne müracaat eden dört vatandaşın bağışladıkları kitaplar, hafta ortasında yetkililer tarafından teslim alındı.

BİR BAŞKA ÖĞRETMEN
Bilindiği gibi kampanyaya ilk destek, her ikisi de emekli öğretmen olan Ekmel-Nuri Başol çiftinden gelmişti. Son bağışlardan birini yine bir eğitimci gerçekleştirdi. Telefonla kitaplarını paylaşmak istediğini bildiren emekli edebiyat öğretmeni Ayşe Aydın, evine gelen yetkililere yaklaşık 35 adet roman türünde kitap teslim etti. Büyükşehir Belediyesi`nin böyle bir kampanya düzenlemesine sevindiğini dile getiren Ayşe öğretmen, “Evinde kitaplarını okumayanlar, koyacak yer bulamayanlar bu kitaplarını mutlaka bağışlamalı. Okuma alışkanlığı ülkemizde çok az. Okuma zevkini çocuklarımıza verirsek bu oran hızla yükselir” dedi. Öte yandan Deniz Asiltürk, Hanife Doğan ve İbrahim Baylan da kitaplarını yetkililere teslim etti.

SİZ DE KATILIN
Bu arada evinizde, iş yerinizde okumadığınız kitaplarınızı bağışlayarak kampanyaya siz de destek verebilirsiniz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`ne ait 324 38 31 numaralı telefonu aramanız yeterli. Bu aşamadan sonra Kütüphane yetkililerinden oluşan bir ekip araçla belirtilen adrese gelerek kitapları sizden teslim alacak. Halk Kütüphanesi`nde toplanan kitaplar daha sonra ihtiyacı olan okullara dağıtılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!