Alikahya artık doğalgazla ısınıyor

İZGAZ meşalesi, Yeniköy´ün ardından Alikahya´da da yandı

Gebze ve Karamürsel`e bağlı olanlar hariç Kocaeli`nin tüm beldelerini doğalgazla buluşturmaya devam eden İZGAZ, dün de Alikahya`da doğalgaz meşalesini yaktı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belde sakinlerinin doğalgaz mahrumiyetini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

EV HANIMLARINDAN BÜYÜK İLGİ
Belediye binası önünde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, Gökbudak`ın Ordu`dan gelen belediye başkanı dostları, İzmitli belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle Alikahyalı ev hanımları törene büyük bir ilgi gösterdi.

5 TRİLYONLUK YATIRIM
Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ve Alikahya İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından törenin açılış konuşması için İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan kürsüye çıktı. Beldeye doğalgaz getirebilmek için 2 km çelik iletim hattı, 12 km polietilen hat, 6 km servis hattı döşediklerini, 550 adet servis kutusunun da montajını tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, Alikahya`nın da içinde bulunduğu Etap2-B kapsamındaki beldelerde, toplam 5 trilyonluk çalışma yaptıklarını ifade etti. Erdoğan, tüm Kocaeli`ni doğalgazla buluşturmak için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

“BUGÜN DÜĞÜN GÜNÜMÜZ”
Beldesinin doğalgaza kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak ise Alikahyalılara dönerek “Bugün düğün günümüzdür. İki sevinci bir arada yaşıyoruz. İstiklal Marşımızın kabulü ve beldemize doğalgazın gelmesi aynı güne denk geldi. Mutluyuz” dedi. Çalışmalar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür eden Gökbudak, 2006 yılı sonuna kadar Alikahya`nın tüm alt yapı çalışmalarının tamamlanacağı müjdesini verdi.

“YUVAM`A VAR, SİZE YOK”
Törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Kocaeli`nin değiştiğini çeşitli örneklerle anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye, 3 Kasım`da önemli bir karar verdi ve kararından asla pişman olmadı. Bizler de verilen sözleri yerine getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Sizler buna layıksınız” dedi. Doğalgaz borularının Alikahya`dan geçmesine rağmen beldeye önceki yıllarda gaz verilmediğinin altını çizen Karaosmanoğlu, “Yuvam`da doğalgaz vardı ama size verilmiyordu. Biz bu anlayışı da yıktık. Halkımıza hayırlı olsun, helal olsun. Güle güle kullanın” şeklinde konuştu. Törenin ardından Başkan Gökbudak, Karaosmanoğlu`na teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken, protokol üyeleri hep birlikte beldenin doğalgaza kavuşmasını temsil eden meşaleyi ateşledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!