“Ali Osman Topal Kompleksi” ismi gündemde

Orhan Mahallesi Spor Kompleksi için Bağçeşmespor eski Kulüp Başkanı merhum Topal´ın ismi düşünülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sporda tesisleşme hamlesi büyük bir hızla devam ediyor. Bu tesislerden biri olan, şehrimizin en eski yerleşim bölgelerinin başındaki İzmit Orhan Mahallesi`nde yapımına başlanan spor kompleksinde de hummalı bir çalışma var. Komplekse anlamlı bir ismin verilmesi düşünülüyor.

3 AYDA TAMAMLANACAK
Bağçeşme mezarlığının arkasında, “Su Deposu” olarak adlandırılan bölgenin hemen yanındaki arazi üzerinde yürütülen çalışmalarda, hafriyat işleri tamamlanmak üzere. Ekipler bir yandan istinat perde duvarlarının yapımına başlarken, diğer yandan da temel için hazırlık yapılıyor. Projenin normal şartlarda 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir yetkilileri, kompleksin FIFA standartlarına uygun olarak yapılacağını vurguladı.

RESMİ MAÇLAR OYNANABİLECEK
Orhan Mahallesi Spor Kompleksi projesi, standart ölçülerde sentetik çimden oluşan bir futbol sahası ile içinde voleybol, basketbol ve tenis karşılaşmalarının yapılabileceği çok amaçlı bir spor alanı şeklinde inşa edilecek. Bu alanda ayrıca üstü kapalı yaklaşık 600 kişilik bir çelik konstrüksiyon seyirci tribünü, 4 soyunma odası, dışarıdan gelenlerin kullanabileceği bay ve bayan tuvaletler, hakem ve yönetici odası da mevcut olacak. Projenin tamamlanmasının ardından tesislerde resmi müsabakalar oynanabilecek.

ARICAN: MECLİSE TEKLİF EDECEĞİZ
Öte yandan Orhan Mahallesinde yapılan bu tesislere, geçtiğimiz günlerde ani bir kalp krizi geçirerek genç yaşta aramızdan ayrılan  Bağçeşmespor Kulüp Başkanı merhum Ali Osman Topal`ın adının verilmesi gündemde. Topal`ın spor camiası ve İzmit kamuoyunda çok sevilen bir isim olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, “Bu tesislere spor camiasının değerli ismi, Bağçeşmesporun her şeyi olan merhum Ali Osman Topal`ın isminin verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konuyu önümüzdeki günlerde meclis gündemine getireceğiz. Meclisten bu yönde bir karar çıkmasını ve Orhan Mahallesinde yapılan bu tesislere Ali Osman Topal Spor Kompleksi adının verilmesini bekliyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!