Alemdar Caddesi trafiğe açıldı

Yapılan üst yapı hizmeti sayesinde cadde, İnönü Caddesi gibi modern bir görünüm kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Alemdar Caddesi´ndeki üst yapı çalışmalarını tamamladı. Caddenin Yürüyüş Yolu ile Çocuk Parkı arasındaki bölümü dün itibariyle araç trafiğine açıldı. Kaldırımları granit kaplanan, aydınlatma ve elektrik sistemi yenilenen cadde kesiştiği İnönü caddesi gibi modern bir görünüme kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi alt yapı sorunun çözerek yaklaşık bir ay önce üst yapısına başladığı İzmit Alemdar Caddesi´ndeki çalışmalarını bitirdi. Caddenin Yürüyüş Yolu ile Çocuk Parkı arasındaki bölümüne önceki gün 250 ton asfalt döküldü. Çalışmanın bitirilmesiyle söz konusu bölüm bugün itibariyle araç trafiğine açıldı. Temiz ve modern görüntüsü ile cadde vatandaşların da büyük beğenisini kazandı.


Öte yandan caddenin uzantısı olan Otel Altınnal tarafındaki kısmına ise dün asfalt döküldü. Alemdar Caddesi´nin yol çizgileri ise en kısa süre çizilecek.


 
İzmit´in en önemli caddelerinden olan Alemdar Caddesi yıllardan beri ilk kez bu denli ve kapsamlı bir hizmet alıyor, Caddede ilk olarak ciddi boyutta bir alt yapı çalışması gerçekleştirildi. Alt yapının bitirilmesiyle Büyükşehir bu defa da caddede üst yapı hamlesini başlattı. Tıpkı İnönü Caddesi´nde olduğu gibi Alemdar Caddesi´nde de en kaliteli üst yapı malzemeleri kullanıldı. Caddenin kaldırımları genişletilerek granit malzeme ile kaplandı. Ayrıca elektrik ve aydınlatma sistemleleri de tamamen yenilendi. Caddenin aydınlatması sağlayan elektrik direkleri de değiştirildi.

Bu arada ekiplerin yol kazma çalışmaları sırasında kullandıkları teknik ekipmanlar sayesinde hafriyat ya da toz sıkıntısı çekilmedi. Yol kazıma çalışması için kullanılan Tremer Makinesi sayesinde çalışmalarda 10 günlük bir kazanım elde edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!