AKHOM´da ikinci grup için ders başı

20 kişiden oluşan grubun eğitimleri start aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Türk Geriatri Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü ve üniversite mezunu emeklilerin tecrübelerinden yararlanılmasını hedefleyen Akıl Hocalığı Merkezi Projesi`ne olan ilgi her geçen gün artıyor.

İLK DERS YİNE ADAM`DAN
İlk grubun geçen hafta içinde sertifikalarını alarak projeyi hayata geçirmelerinin ardından şimdi de 20 kişilik ikinci grubun ders programı start aldı. Hafta sonu İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde yapılan ilk dersi, projenin mimarlarından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam verdi. Aralarında eski Öğretmenevi Müdürü Salih Yıldız, SEKA eski Genel Müdür Yardımcısı Musa Ordu, Köy İşleri Müdürlüğü emeklisi Fevzi Çelenk gibi isimlerin yer aldığı ikinci grup, gördükleri ilk eğitim programından oldukça memnun ayrıldı.

DİĞER İLÇELERE DE YAYILACAK
Prof. Dr. Hüdaverdi Adam ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunan AKHOM öğrencileri, aldıkları eğitim programı doğrultusunda aralarında görüş alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi. AKHOM çerçevesindeki programların Kocaeli genelinde yaygınlaşacağına dikkat çeken projenin Kocaeli Koordinatörü ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı olan Dr. İbrahim Kahraman, önümüzdeki aylar içinde bu çalışmayı tüm ilçelere yaymayı hedeflediklerini söyledi.

7 HAFTALIK EĞİTİM
Projenin ikinci etabına dahil olan 20 emekli derse programı kapsamında iletişim, empati, sinerji, motivasyon, beslenme, ilk yardım ve genel sağlık konularında eğitim alacak. 7 hafta süren bu programda toplam 28 saat süren bir eğitimin ardından, yeni katılımcılar da sertifika almaya hak kazanacak. AKHOM öğrencileri eğitimlerini tamamladıktan sonra kamu ve özel çeşitli kuruluşlarda gönüllü danışmanlık yapacak, kendi bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Kamuoyunda büyük ilgi gören projenin hedefi ise 500 kişi olarak belirlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!